Poliţiştii au înregistrat luna aceasta două cazuri de plecări voluntare de acasă ale unor minore care s-au întors la domiciliu după ce părinții lor le-au anunțat dispariția. Ultimul caz s-a întâmplat săptămâna aceasta.

„Părinții au anunțat că minora a revenit și nu mai au nicio pretenție. Motiv pentru care nu s-au mai continuat cercetările. Nu prezenta urme de abuz sau violență”, a declarat Daniel Grădinaru, șeful Inspectoratului de Poliție.

„Pe timpul sezonului estival, persoanele de sex feminin pleacă în număr destul de mare pe raza județului Constanța, pe Litoral. Părinții, de regulă, după două, trei zile, o săptămână, văd că minorele nu revin la domiciliu, abia atunci anunță organele de poliție și atunci demarăm activități specifice pentru identificarea acestora”, a mai punctat acesta.

Conducerea Inspectoratului de Poliție estimează că lunar, în timpul verii, 15 minore sunt date dispărute de părinții lor, iar de fiecare dată adolescentele sunt aduse acasă. Părinții refuză însă audierea ulterioară a minorilor, așa că autoritățile nu pot spune ce fac tinerele pe Litoral.

Te-ar putea interesa și: