Harlem Gnohere (31 de ani), cel mai constant jucător al celor de la FCSB, în ultimele două sezoane, „a fost dat dispărut”. Atacantul care a marcat în acest sezon al Ligii I 11 goluri și a oferit o pasă decisivă nu-și mai găsește locul în echipă, după venirea lui Mihai Teja.

Duminică seara, „roș-albaștrii” au câștigat cel mai spectaculos meci jucat în campionat, în acest sezon, scor 3-2 cu CS „U” Craiova. În a doua repriză, atacantul francez a fost trimis la încălzire, dar n-a mai intrat în teren. Mai mult, Ioan Hora, omul care i-a luat fața lui Gnohere în acest sezon, a marcat „o dublă” contra oltenilor. În urmă cu două etape, la victoria cu Hermannstadt, atacantul mai punctase o dată.

 

Vrea un salariu de 5 ori mai mare, în străinătate

La finalul confruntării cu CS „U” Craiova, tehnicianul a vorbit despre situația lui Gnohere și a dat de înțeles că „Bizonul” nu traversează cea mai bună formă, care să-l îndreptățească să spere la titularizare. „Gnohere e supărat că nu joacă, e normal. Am 22 de jucători buni, cu mare calitate. Unii nu prind nici lotul. Îi înțeleg, e foarte greu. Dar ăsta e fotbalul, se joacă 11 la 11. Cu siguranță toți vor avea șanse și, dacă vor evolua bine, vor rămâne titulari”, a afirmat tehnicianul. Motivul pentru care Gnohere nu mai are chef de fotbal este legat de dorința francezului de-a pleca la o echipă din străinătate. Ajuns la 31 de ani, împliniți în această lună, Harlem vrea să câștige în jur de 1 milion de euro pe sezon. La FCSB, el încasează din salariu de 240.000 de euro și și-a prelungit înțelegerea anul trecut.

 

Becali vrea să-l vândă pentru 6 milioane de euro

Gigi Becali a fost informat de Mihai Stoica despre lipsa de chef a lui Gnohere, la antrenamente. Ieri, finanțatorul de la FCSB a anunțat că vrea să-l vândă urgent pe francezul care pare c-a ajuns într-un punct mort la ocupanta locului secund în campionatul intern. Însă pretențiile financiare pe care le are Becali ar putea face dificilă o eventuală mutare. Latifundiarul vrea 6 milioane de euro pentru golgheterul său. „Am dat niște hârtii pentru un transfer în China. Pe 6 milioane. El e supărat, dar el să facă 9 kilometri la antrenament, nu 6. Eu știu că antrenorii joacă cu cei care sunt mai bine la antrenamente. Așa fac toți antrenorii. Dacă Teja l-a băgat pe Hora înseamnă că se prezintă cel mai bine la antrenamente. Mi-a zis că Hora face presiune pe fundașii adverși”, a spus Becali la Digi Sport. Harlem Gnohere a ajuns în România în 2015, atunci când a fost adus la Dinamo de Mircea Rednic. A înscris în campionat, pentru „câini”, 17 goluri în 45 de meciuri. La FCSB a ajuns în 2017 și a marcat 31 de goluri în 65 de jocuri în Liga I.