Evenimentul ZileiInternationalMisterioasa boală se extinde! Avertizare de ultima oră a specialiștilor

Misterioasa boală se extinde! Avertizare de ultima oră a specialiștilor

Misterioasa boală se extinde! Avertizare de ultima oră a specialiștilor
Misterioasa pneumonie virală din China ridică cele mai negre scenarii, avertizează specialiștii.

Pneumonia, care a apărut în centrul țării, a contaminat „cel puțin” 45 de persoane, au indicat sâmbătă autoritățile sanitare.

Doi pacienți au murit în urma problemelor respiratorii, alte cazuri au fost declarate în străinătate iar specialiștii sunt de părere că vor urma noi sute de contaminări cu acest misterios virus, care este din aceeași familie cu virusul SARS (sindromul respirator sever acut).

Între timp, autoritățile din alte țări, cum este cazul Statelor Unite, au anunțat că teste pentru depistarea virusului vor fi făcute în trei aeroporturi pentru pasagerii ce sosesc din Wuhan, scrie Ouest-France.

Patru cazuri suplimentare au fost înregistrate sâmbătă, ridicînd numărul pacienților contaminați la 45, în Wuhan (centrul țării), a indicat Comisia municipală de igienp și sănătate publică a acestui oraș, unde totalitatea cazurilor chineze de contaminări a fost semnalată începând de luna trecută.

Din acești pacienți contaminați, 15 au putut părăsi spitalul iar cinci se află în continuare în stare gravă.

Acest misterios virus suscită temeri crescute după decesul, miercuri, al unul al doilea pacient, un bărbat de 69 de ani, a cărei boală s-a declanșat la 31 decembrie.

Specialiști britanici: 1723 de persoane, deja contaminate

Însă specialiștii avertizează că răul cel mare urmează să vină pentru că virusul a contaminat probabil „sute de persoane” în plus față de cifrele oficiale, potrivit Imperial College din Londra, care oferă consiliere unor instituții precum Organizația Mondială a Sănătății.

Specialiștii de la Imperial College afirmă, într-un studiu, că 1723 de persoane sunt deja contaminate, bilanț care ține cont de ansamblul informațiilor disponibile din 12 ianuarie.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii s-au bazat pe numărul de cazuri detectate până acum în afara Chinei – două în Thailanda și unul în Japonia – pentru a deduce numărul de persoane probabil infectate în Wuhan, pe baza datelor zboruri internaționale de pe aeroportul din Wuhan.

Pentru că din Wuhan au plecat trei cazuri de contaminare către alte țări, trebuie să existe mai multe contaminări decât cele anunțate oficial, a explicat, la BBC, profesorul Neil Ferguson, unul din autorii studiului.

Epidemia alimentează temeri privind reapariția unui virus de tip SARS, extrem de contagios, care a ucis 650 de persoane în estul Chinei și în Hong Kong, în perioada 2002-2003.


Accesează: