Evenimentul ZileiEVZ SpecialMisterele din jurul morții primului lider comunist român. A apărut noul număr al Evenimentului Istoric

Misterele din jurul morții primului lider comunist român. A apărut noul număr al Evenimentului Istoric

Misterele din jurul morții primului lider comunist român. A apărut noul număr al Evenimentului Istoric
De astăzi găsiți la toate punctele de difuzare a presei noul număr al revistei Evenimentul Istoric. Așa cum v-am obișnuit, prin documente inedite, fotografii de arhivă și mărturii ale unor personaje ce au jucat un rol în evenimente importante, revista demonstrează din nou că orice carte de istorie poate fi completată încă.

În numărul 21 al Evenimentului Istoric găsiți:

-Cum a murit primul conducător comunist al României, Gheorghe Gheorghiu-Dej. A fost omorât de ruși? Contemporanii săi credeau asta, dar nu îndrăzneau să o spună cu voce tare. Cu documente din arhive, mergem pe firul acestui mister.

-Părintele Dumitru Stăniloae a fost poate cel mai mare gânditor al Ortodoxiei, dar și un personaj intens vânat în timpul dictaturii socialiste. Filele din dosarul său de Securitate ne dezvăluie o personalitate greu de egalat.

-Un martor ocular a povestit cum a văzut încoronarea Suveranilor României Mari, în 1922. Cuvintele sunt însoțite de imagini emoționante.

-Ce riscai dacă la coadă la carne îți vărsai năduful împotriva lui Ceaușescu? Povestea neștiută a unui actor care a plătit cu viața pentru vorbele aruncate în vânt.

-Fosta amantă a unui puternic din Europa spune: ”N-am vrut să fiu o nouă Monica Lewinski!”

-Doi foști premieri ai României au fost întrebați ce sentință ar trebui să primească membrii Lotului CPEx, file noi din jurnalul generalului Iulian Vlad.

-Schimbă războiul prețul vieții de zi cu zi? Află cât costau un tuns sau o plimbare cu trăsura în Bucureștiul anului 1942.

-Dosarul de cadre era cel mai important document pentru cariera unui om. Aflați ce conțineau dosarele a două mari personalități: Dina Cocea și Radu Beligan.

-Celebrăm 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului printr-un nou episod al ororilor trăite de ”frontieriști”, cei care căutau libertatea cu prețul vieții.

-Expertiză criminalistică pe moaștele unor sfinți. Am obținut documentele și le punem la dispoziția dumneavoastră.


Accesează: