Ştirea iniţială

SpaceX  a dorit să-și lanseze pe orbită primii oameni de când Elon Musk a fondat compania în urmă cu 18 ani. Dacă va avea succes, misiunea istorică ar reînvia tradiţia NASA de a-și lansa astronauții către Stația Spațială Internațională (ISS).

Această lansare este unică deoarece marchează revenirea programului spațial uman în SUA după ce, în 2011, a fost decisă retragerea flotei spațiale. Pentru misiune NASA a ales astronauții: Bob Behnken și Doug Hurley, fiecare având câte două misiuni, iar astăzi vor face zborul experimental al SpaceX.

Aici, în direct cu lansarea istorică a NASA şi SpaceX: primul echipaj uman!

Pentru lansarea Crew Demo-2 va fi folosită o nouă generație de costume spațiale.

Adam Savage  a discutat și despre noile modele de costume spațiale, cele care vor fi folosite pentru această lansare istorică. Aceste costume nu sunt gândite pentru operațiuni în afara navetei și că reprezintă o măsură de siguranță în cazul în care se produce o depresurizare a capsulei. De asemenea, el este de părere că aceste costume oferă o nouă perspectivă legată de soluțiile tehnice dedicate explorării spațiale.

O nouă generație de costume

Savage subliniază faptul că aceste costume nu sunt gândite pentru operațiuni în afara navetei și că reprezintă o măsură de siguranță în cazul în care se produce o depresurizare a capsulei.

Demo-2 se lansează de la Launch Complex 39A la Kennedy Space Center din Cape Canaveral, Florida. Furtunile din zonă ar putea  întârzia lansarea, infomează sciencealert.

Nava spațială care-i poartă pe Behnken și Hurley are la dispoziție doar o secundă pentru a se ridica spre cer în direcţia Stației Spațiale Internaționale (ISS).

Așadar, dacă există o întârziere în lansare miercuri, SpaceX și NASA pot încerca din nou la 3:22 pm ET sâmbătă sau la 3 pm ET duminică.

Mai jos aveţi site-urile unde  puteţi viziona în  direct lansarea istorică: