Evenimentul Zilei > Justitie > Mișcare de ultim moment în dosarul Colectiv. Raed Arafat, audiat de procurori
Mișcare de ultim moment în dosarul Colectiv. Raed Arafat, audiat de procurori

Mișcare de ultim moment în dosarul Colectiv. Raed Arafat, audiat de procurori

Procurorii care se ocupă de dosarul Colectiv au decis să îl cheme la audieri, ca martor, pe Raed Arafat.

Șeful Departamentului de Urgență va fi audiat ca urmare a plângerii făcute de părinții victimelor din clubul Colectiv. La audieri va ajunge zilele acestea și Nicolae Bănicioiu

Raed Arafat va fi audiat marți de procurorii Parchetului General în dosarul Colectiv, notează G4Media.ro. Audierea are loc în ancheta declanșată după ce, în noiembrie 2016, părinţii victimelor şi supravieţuitori au depus o plângere în care au acuzat de neglijenţă şi ucidere din culpă mai multe persoane din sistemul medical şi din guvern, printre care şi Victor Ponta, şi Nicolae Bănicioiu. De altfel, aceleași surse au precizat că și fostul ministru al Sănătății va fi audiat de procurori săptămâna aceasta.

„Plângerile penale au început să fie depuse la câteva luni după tragedie, după ce ne-am îngropat copiii. Au fost multe plângeri, a fost acum un an şi jumătate una mare care a fost semnată de mai multe victime, care zace din noimebrie 2016 la ei. Acum o lună am făcut o altă plângere, la fel, semnată de un număr mare de victime. Şi tot sperăm să se întâmple ceva”, a spus Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv şi tatăl lui Alexandru, un tânăr de 22 de ani care a murit în incendiul din 30 octombrie 2015.

 

Conform datelor oficiale, incendiul din clubul Colectiv, care izbucnit în seara zilei de 30 octombrie 2015, a durat 153 de secunde. În tragedia care zguduit România şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, 27 în incendiul propriu-zis iar restul ulterior, în spitalele din ţară şi din străinătate, iar alte 146 au fost rănite.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: