Mircea Sandu a pierdut definitiv procesul cu FRF, după ce dosarul privind renta viageră și beneficiile acesteia intrase în vigoare în ziua în care Răzvan Burleanu a preluat șefia de la „Casa Fotbalului”, 5 martie 2014.

FRF câștigase, inițial, procesul cu Mircea Sandu, în 2017, iar acesta a fost obligat să înapoieze sumele încasate până atunci, adică 114.736,46 de lei. „Nașul” a făcut recurs, dar ÎCCJ a oferit decizia în această săptămână. 

Este o victorie definitivă a Federaţiei Române de Fotbal. Este un dosar început în 2014 şi s-a luptat mult pentru a fi scos la lumină caracterul imoral şi premeditarea obţinerii drepturilor viagere.

Am solicitat să se constate nulitatea contractului de rentă viagera, care aducea mari beneficii lui Mircea Sandu şi aparatului său de lucru”, a declarat Roxana Diaconu, avocata care a reprezentat FRF în acest litigiu, la TV Telekom Sport.

Iată ce stipula în contractul lui Mircea Sandu privind renta viageră: Rentă viageră în valoare de 50.000 de euro anual / Drept de administrare al etajului 2 al unei clădiri a FRF / Orice intervenţie chirurgicală sau recuperare medicală plătită de FRF / O limuzină de la FRF şi benzina decontată indiferent de numărul de kilometri parcurşi / Telefon / Personal angajat cu salarii în limita a 5.000 de lei lunar / Deplasări la meciurile echipei naţionale cu decontarea cazării la hotel de cinci stele şi diurnă de 500 de euro pe zi / Transport aerian la clasa business.