Evenimentul Zilei > Politica > Mircea Geoană a fost numit Înalt Reprezentant al Primului-Ministru
Mircea Geoană a fost numit Înalt Reprezentant al Primului-Ministru

Mircea Geoană a fost numit Înalt Reprezentant al Primului-Ministru

Mircea Geoană a fost numit de premierul Victor Ponta drept Înalt Reprezentant al Primului-Ministru pentru promovarea proiectelor economice strategice şi de diplomaţie publică, post înfiinţat în cadrul Cancelariei premierului.

Conform mediafax.ro, activitatea lui Mircea Geoană – care este și senator – va fi onorifică şi neremunerată. Numirea în funcţie a fost efectuată prin decizie semnată de Ponta.
Responsabil cu "Noul Drum al Mătăsii"
Mircea Geoană va avea ca obiective principale promovarea unor proiecte economice regionale ale României, ţinând seama de interesul mediului de afaceri din România de a accesa noi pieţe, inclusiv din perspectiva iniţiativei de creare a unui coridor economic denumit generic "Noul Drum al Mătăsii", organizarea în România a unor conferinţe anuale în domeniul economic, care să atragă personalităţi din domeniul politicii internaţionale şi mediului de afaceri, participarea la proiectele Guvernului privind promovarea ţării în străinătate în vederea atragerii investiţiilor străine, cooperarea cu organizaţii ale mediului civic, economic şi academic pentru promovarea relaţiilor României cu ţări cu economii emergente, promovarea oportunităţii de afaceri în România în cadrul unor evenimente din mediul economic sau în relaţie cu organizaţii internaţionale.
El va beneficia de sprijin logistic şi financiar din partea Cancelariei premierului şi va conlucra cu ministere şi instituţii cu atribuţii în domeniu, în special cu Ministerul de Externe, Ministerul Economiei, Departamentul pentru Energie şi Departamentul pentru Infrastructură şi Investiţii Străine.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News