Evenimentul Zilei > Actualitate > Mircea Duşa anunţă modernizarea Flotei Militare Române şi achiziţia de nave noi
Mircea Duşa anunţă modernizarea Flotei Militare Române şi achiziţia de nave noi

Mircea Duşa anunţă modernizarea Flotei Militare Române şi achiziţia de nave noi

Fregatele Regina Maria şi Ferdinand intră din această toamnă într-un amplu proces de modernizare, potrivit ministrului Apărării, Mircea Duşa, el anunţând, la Constanţa, că vor fi achiziţionte şi nave noi pentru înzestrarea Forţelor Navale Române.

Ministerul Apărării Naţionale va demara procesul de modernizare şi înzestrare al Forţelor Navale Române, mărind în acelaşi timp şi numărul de exericiţii de instruire şi pregătire a marinarilor militari români cu forţele NATO. Proiectele sunt posibile datorită rectificării pozitive, bugetul Apărării ajungând la 1,51% din PIB. „În primul rând, în această toamnă, vor intra în procesul de modernizare, etapa a doua, cele două fregate, modernizare înseamnând dotarea cu aparatură electronică de ultimă generaţie, cu aparatură de război electronică de ultimă generaţie şi dotarea cu armament de ultimă generaţie” a declarat, astăzi, la Constanţa, ministrul Apărării, Mircea Duşa.

În acelaşi timp, Ministerul Apărării Naţionale are un program pe o perioadă mai lungă care se referă atât la modernizarea altor nave din dotarea Forţelor Navale cât şi la achiziţia de nave noi. „Vom achiziţiona mai ales nave de tip Corvetă care sunt foarte necesare Forţelor Navale şi de asemenea, probabil chiar din acest an, achiziţionăm două remorchere care să ne permită să manevrăm vasele noastre militare aici în port, la dană, pentru a nu mai solicita închirierea unor remorchere de la Marina civilă” a precizat Mircea Duşa. MApN a alocat deja fondurile pentru declanşarea procedurilor de licitaţie. În privinţa submarinului Delfinului, Mircea Duşa a declarat că „este în programul pe termen lung” , fără a preciza când ar putea fi reparat singurul submarin românesc din dotarea Forţelor Navale Române.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: