Evenimentul Zilei > Social > Mircea Duşa transmite: ACTUALIZAREA LISTELOR ELECTORALE, principala sarcină pentru prefecţi
Mircea Duşa transmite: ACTUALIZAREA LISTELOR ELECTORALE, principala sarcină pentru prefecţi

Mircea Duşa transmite: ACTUALIZAREA LISTELOR ELECTORALE, principala sarcină pentru prefecţi

În contextul organizării alegerilor parlamentare, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa a declarat că principala sarcină transmisă reprezentanţilor autorităţilor locale a fost aceea de a realiza din timp actualizarea listelor electorale.

Ministrul MAI, Mircea Duşa, a susţinut prima videoconferinţă cu prefecţii şi responsabilii administraţiei publice locale. Temele pe ordinea de zi au fost pregătirea alegerilor parlamentare, începerea anului şcolar şi pregătirea pentru iarnă. 
Principala sarcină transmisă reprezentanţilor autorităţilor locale a fost aceea de a realiza din timp actualizarea listelor electorale. În acest sens, ministrul Mircea Duşa a spus că orice persoană trebuie să respecte legea iar cel ce va greşi va suporta consecinţele legale. 
Ministrul Administraţiei şi Internelor a menţionat că M.A.I., împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă, lucrează în prezent la un proiect de lege privind reglementarea listelor electorale. Acesta va fi supus dezbaterii şi avizării în Parlament, urmând a se aplica la scrutinele viitoare, şi nu la alegerile parlamentare.
la videoconferinţă au mai participat secretarul de stat, şef D.O.S.P., chestor principal Ioan Căbulea, secretarul de stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului, Constantin Cătălin Chiper, secretarul de stat pentru Comunităţile Locale, Mihai Viorel Fifor, precum şi reprezentanţi ai structurilor din domeniul ordinii şi siguranţei publice.
În ceea ce priveşte începutul anului şcolar, conducerea M.A.I. a solicitat autorităţilor locale o maximă prudenţă pe linia asigurării ordinii publice în preajma unităţilor de învăţământ dar şi o informare preventivă în rândul părinţilor.  Ministrul Duşa a cerut Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă desfăşurarea de controale privind prevenirea şi stingerea incendiilor şi verificarea planurilor existente în  unităţile de învăţământ.
În continuarea analizei IGSU referitoare la intervenţiile pompierilor la incendiile de vegetaţie din ultima perioadă, ministrul Mircea Duşa a completat faptul că toate structurile M.A.I. şi în special Inspectoratul General de Aviaţie vor interveni şi sprijini activitatea pompierilor militari.

La finalul întâlnirii, ministrul Mircea Duşa a atenţionat autorităţile locale să aloce din bugetele proprii sume aferente pentru sistemul de încălzire, în condiţiile în care, până la sfârşitul anului, este asigurat necesarul de combustibil.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News