Mircea Diaconu a câştigat procesul cu ANI. Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă

Mircea Diaconu a câştigat procesul cu ANI. Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă

Curtea de Apel Bucureşti i-a dat câştig de cauză lui Mircea Diaconu, în procesul cu ANI. Momentan, actorul îşi păstrează mandatul de europalmentar, însă decizia Curţii de Apel nu este definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea Agenţiaie Naţionale de Integritate de anulare a hotărârii Biroului Electoral Central (BEC) privind atribuirea mandatului de europarlamentar lui Mircea Diaconu.

În acest proces, ANI a acționat în judecată Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), BEC și pe Mircea Diaconu. La date de 38 mai, Agenţia a solicitat Autorităţii Electorale Permanente (AEP), la data de 28 mai, să nu accepte candidatura lui Mircea Diaconu, deoarece acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate. La data de 3 iunie, AEP a transmis ANI că nu are competență în acest caz.

În opinia ANI, Mircea Diaconu se află sub interdicția expresă prevăzută de lege pentru a ocupa o funcție eligibilă, cum este funcția de membru în Parlamentul European. În plus ANI a trimis Parlamentului European o sesizare prin care solicită să nu fie validat mandatul de europarlamentar al lui Mircea Diaconu, deoarece acesta a fost declarat în stare de incompatibilitate, printr-o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Ne puteți urmări și pe Google News