Evenimentul Zilei > Justitie > Mircea Băsescu rămâne sub control judiciar : “Nu am luat bani. Respect Justiţia, aştept recunoaştere şi dreptate”
Mircea Băsescu rămâne sub control judiciar : “Nu am luat bani. Respect Justiţia, aştept recunoaştere şi dreptate”

Mircea Băsescu rămâne sub control judiciar : “Nu am luat bani. Respect Justiţia, aştept recunoaştere şi dreptate”

Curtea de Apel Constanţa a decis, în această după amiază, menţinerea sub control judiciar a lui Mircea Băsescu, cercetat pentru trafic de influenţă, alături de Marian Căpăţână, cei doi fiind judecaţi pentru că ar fi luat bani de la familia lui Sandu Anghel promiţându-i că-l vor elibera din închisoare. De-a lungul procesului Mircea Băsescu a negat cu vehemenţă acuzaţiile.

Avocatul Andrei Gudu a contestat în instanţă încheierea şedinţei Tribunalului Constanţa, din data de 2 decembrie, care prelungea măsura controlului judiciar pentru clientul său, Mircea Băsescu. Asta pentru că, pe de altă parte, Tribunalul a anunţat că în data de 21 decembrie va da pronunţările în proces. „Nu putem influenţa cercetarea care este aproape de final, iar inculpatul nu ar mai justifica un interes de a împiedica  procesul penal”, a argumentat avocatul Andrei Gudu.

Procurorul DNA, Nadia Zlate, a cerut însă respingerea contestaţiei pe motiv că cercetarea judecătorească în cazul Mircea Băsescu nu era finalizată când s-a făcut cererea de revocare a controlului judiciar. Ea a mai precizat că în proces, DNA a cerut condamnarea la închisoare în regim de detenţie pentru Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, precum şi restituirea sumei de 600.000 de euro de la cei doi inculpaţi. Judecătorul Valentina Boboc a oprit-o, precizând că nu are legătură cu controlul judiciar.

Mircea Băsescu a declarat, la final, că acuzele DNA sunt eronate, precizând. „Am stat un an în arest şi apoi sub control judiciar şi nu mi-am permis, niciodată, să aduc atingere Justiţiei. Eu am vrut de fapt să sprijin Justiţia şi l-am sfătuit pe Sandu Anghel  să respecte legea”. Mircea Băsescu a vorbit şi de „justiţia televizată” prin care se încearcă influenţarea magistraţilor. „Nu se poate, eu spun că la mine au ajuns 250.000 şi ei să spună, „ai primit”. Să se termine odată cu justiţia televizată. Respect Justiţia. Aştept de la dumneavoastră recunoaştere şi dreptate”, şi-a încheiat Mircea Băsescu pledoaria. Curtea de Apel Constanţa a decis menţinerea controlului judiciar.