Cu această ocazie, vedeta Antenei 3 a comparat simptomele pe care le-a avut atunci şi coronavirus, dar a dezvăluit şi că are „o boală autoimună destul de nasoală”.

„Mie, clar, mi-e frică de Covid. Nu de covid în sine, fiindcă – aşa cred eu – sunt absolut convins că mie nu-mi face absolut nimic.

Ba chiar cred că sunt foarte mari şanse să fiu asimptomatic, deşi am o boală autoimună destul de nasoală.

Dar chiar şi-aşa, sunt şanse să fiu asimptomatic sau cu simptome uşoare. Cred că m-am chinuit mult mai rău într-o vară când am luat de la fiul meu care a luat de la grădiniţă o viroză.

Nu-mi aduc aminte să-mi mai fi fost atât de rău în viaţa asta. Eram zombi. Nu mai percepeam distanţe, nu mă percepeam pe mine, nu apreciam viteze, distanţe…

Eram, pur şi simplu, zombi. Iar noaptea transpiram de nu ştiu cum de nu am murit de deshidratare, ceva infernal.

Mai întâi aveam frisoane, puneam pe mine de toate, transpiram şi nu puteam să le dau jos că mă apuca iar frisoneala.

A fost ceva înspăimântător. Mi-e greu să cred că e la fel”, a povestit Mircea Badea.

Vedeta Antenei 3 suferă de boala celiacă (n.r. – intoleranță la gluten), fapt pentru care soţia lui, Carmen Brumă, a luat toate măsurile de precauţie de Paşti

„Ce meniu de Paște pregătește Carmen Brumă?

Pentru Paște pregătesc lucrurile care ne plac, sarmale în foi de viță, pască, friptură, drob, cozonac.

Ce îi vei găti lui Mircea? Ce preferă el de Paști?

Așa cum se știe, Mircea mănâncă fără gluten, așa că pasca și cozonacul, în special, sunt fără gluten”, a declarat Carmen Brumă într-un interviu acordat recent pentru revista Ciao.

Ce este boala celiacă?

Gastroenteologii spun că este o afecţiune autoimună cu predispoziţie genetică şi care dacă este netratată sau incorect tratată poate duce la osteoporoză, infertilitate, avorturi repetate, anemie prin deficit de fier şi anumite forme de cancer.

Studiile recente arată că între 1 din 300 până la aproximativ 1 din 100 oameni are aceasta boala care rămâne nediagnosticată frecvent.

În 85% dintre cazuri, oamenii trăiesc cu boala celiacă fără să ştie de existenţa acesteia.

Nu exista tratament medicamentos pentru boala celiacă, iar singura terapie un regim alimentar strict fără gluten. Astfel se vindecă intestinul, iar simptomele se vor îmbunătăţi sau dispărea, în funcţie de caz.