Domnul Perfect, mult peste perfectul simplu, a jucat-o şi p-asta, că tot umblă zvonuri că îi place să joace… “Ligamente încrucişate, ceva menisc, un pic de cartilaj”, a comunicat Badea Mircea pe blogul său. În traducere, nimic grav. O simplă şi onorantă vizită a unui oarecare bisturiu în corpul solid precum roca de Gibraltar. Aparenţele înşală totuşi. Până şi granitul suferă eroziuni, darămite genunchiul unui pseudo-campion la arte marţiale, secţiunea amatori-născuţi talent-adio speranţă.

Am încercat să găsim o explicaţie a proaspătului istoric medical al numitului Badea Mircea, iar părerea unanimă a specialiştilor în sportivi-prezentatori TV amatori a fost clară. Pregătirea intensă pentru Jocurile Olimpice de vară din Neverland, turele de parc executate pe ger şi întotdeauna sub modesta viteză a luminii, epuizantele antrenamente-ninja, şi infinitele şpagate de la micul-dejun, prânz, cină şi din timpul somnului, i-au afectat genunchiul starului de la Antena 3.

Astfel, după patru decenii de când Creatorul l-a predat lumii în gestiune hazardată, Badea Mircea a arătat lumii că este om şi, ca toţi oamenii, din când în când mai trebuie să facă o revizie tehnică. Un eveniment cu adevărat important, poate istoric pe alocuri pentru acest karateka de seamă al neamului românesc. Atât de important, încât l-a trasformat în serialul TV “Erou adevărat, face rating operat”, ceea ce demonstrează că pasiunea lui Badea Mircea pentru a şaptea artă nu s-a stins.

Primul episod s-a numit “A treia zi dupa operaţie: 100 de grade flexie pe kinetec” şi a beneficiat inclusiv de taguri în limba engleză, semn că Badea Mircea se gândeşte serios la nişte premii în industria cinematografică. Producţia nu s-a bucurat decât de 600 de aprecieri pe pagina de Facebook a celebrului karateka autohton. Probabil că lipsa efectelor speciale, decorul sărac şi prim-planul prost ales au dus la această statistică ruşinoasă pentru renumele marţialului de la Antena 3.

Atent la detalii, Badea Mircea s-a regrupat şi a îndreptat erorile în episodul cu numărul doi, intitulat “De ce tot anunţă net-ul că "Ies de pe sticlă?!" Am spus foarte clar că azi sunt şi la radio şi la tv!”. Aşezat pe patul de spital, Badea Mircea şi-a impresionat fanii cu o imagine în care savura o salată de roşii, o friptură şi o sticlă de Pepsi, reţetă recunoscută peste tot în lume pentru efectele miraculoase pe care le când se face recuperarea în urma operaţiilor la genunchi. Efectul a fost cel aşteptat: aproape 5.000 de aprecieri pe pagina personală de Facebook.

Simţind potenţialul pe care îl are genunchiul său, chiar şi operat, Badea Mircea n-a mai rezistat şi a făcut o greşeală, una sinceră ce-i drept: şi-a demascat latura de telenovelist şi a aruncat în decor şi componenta lacrimogenă în episodul trei: “Cu gheaţa la genunchi după emisiune la ZU”. În ciuda scenariului excelent scris şi menit să stoarcă inclusiv lacrimile de crocodil, episodul trei nu a captat decât 1.800 de aprecieri pe Facebook.

Ce mai urmează în serialul “Erou adevărat, face rating operat”? După ce i-a fidelizat cu această producţie care, deşi ieftină şi precară, a avut totuşi o audienţă încurajatoare, fanii Badea Mircea sunt nerăbdători să afle care va fi noua producţie ce poate bloca serverele grupului Intact. O sugestie pentru titlul viitorului episod poate fi “Copcile. Aventura la final” sau, de ce nu?, poate chiar “AU, OPERAŢIA”, că tot se vaită Badea Mircea peste tot din cauza sacrificiului imens pe care îl face pentru patrie şi popor, deşi a suferit o incredibilă şi foarte solicitantă operaţie pe genunchi deschis. Poate acum, în cel din urmă ceas, Badea Mircea va ţine cont de semnalele transmise de corp şi va renunţa la perpetuum-şpagatus şi la antrenamentele dure pentru Jocurile Olimpice de vară de la Neverland.

În plus, vedeta Antena 3 poate scăpa astfel şi de alte pamflete la adresa celebrului său şpagat, precum cel lansat în luna mai 2015 de cântăreţul Mihai Mărgineanu, care a punctat şi alte aspecte legate de tumultoasa existenţă a lui Badea Mircea.

"Dacă până la vârsta de 30 de ani ai stat cu părinţii, pentru că era mai comod, înseamnă că ai o problemă.

Dacă te-ai apucat de tras de fiare şi de sport tot pe la 30 de ani pentru că te înjurau copiii în faţă blocului, şi ai arătat asta la televizor în şpagat, înseamnă că te-ai apucat târziu de sport şi de tras de fiare.

Dacă ai o prietenă bună care spune că orice ai face tu, idealul ei în viaţă este să nu se certe cu ţine, înseamnă că mai ai o şansă.

Dacă ai un fost prieten, înseamnă că prietenii ştiu de ce.

Dacă ai locuit într-un cartier în care unii se numeau : Petrică Ţiganu’, Chinezu’, Vodcă, Tzutzacu sau Neamţu’, şi tu nu i-ai cunoscut în copilăria ta, înseamna că ai stat mai mult prin casă cu mami şi nu e cazu’ să pomeneşti că ai fost smardoi, pentru că atunci când băieţii fumau la altă scară, tu învăţai la mate (ceea ce nu-i rău, neapărat!)

Dacă ai încercat să fii simpatic în preajma fetelor şi nu ţi-a ieşit, este pentru că nu eşti simpatic în prezenţa fetelor, şi nu-ţi iese

Dacă ai fost angajat să prezinţi ziare la televizor şi tu te-ai transformat în vuvuzelă politică înseamnă că te-a plătit un fost comunist care acum e în pîrnaie.

Dacă faci spume la gură cînd îi înjuri la televizor, în direct, pe toţi cei care nu sunt de acord cu punctul tău de vedere, înseamnă că s-ar putea să iei bătaie de la un motociclist în trafic sau în direct.

Dacă ai audienţă formată (numai!) din bâtrânet fost-anti-comunist-actual-antibasist-viitor-antiiohanis, inculţi şi proşti că lampa, însemna că ai o problemă şi există posibilitatea că vreunui actual-copil şi viitor-om să-i fie ruşine, cândva, că îl cheamă ca pe tine", i-a transmis Mărgineanu lui Badea.

Dacă ai pierdut de-a lungul anilor toţi 'fanii' care au avut bunul simt să termine liceul şi locul lor a fost luat de pensionari înrăiţi de viaţa meschină pe care au trăit-o, înseamnă că nu mai contează ce spui fiindcă mesajul tău ajunge într-un eter necomestibil.

Dacă în ultimii ani te-ai înrăit şi ţi-ai acrit sufletul de dragul unui pumn de arginţi sau de minciuna pe care ţi-o spun unii că ceea ce faci tu este cel mai important din media, dacă ai impresia că eşti vocea naţiunii, dacă ai crezut vreodată că după ce te vei perima (de tot!) cineva te va mai ocroti, înseamnă că trebuie să te trezeşti”, a fost mesajul postat de Mărgineanu pe contul său de Facebook.