Evenimentul Zilei > Social > Mircea Badea a explodat: „Vreau să plătească şi IT-iștii impozit, nu să fiu scutit eu”
Mircea Badea a explodat: „Vreau să plătească şi IT-iștii impozit, nu să fiu scutit eu”

Mircea Badea a explodat: „Vreau să plătească şi IT-iștii impozit, nu să fiu scutit eu”

Realizatorul TV Mircea Badea a comentat, în stilul caracteristic, informația potrivit căreia jurnaliștii ar urma să fie scutiți de impozit, după ce un astfel de proiect a fost adoptat, marți, de Camera Deputaților.

După ce a criticat în nenumărate rânduri faptul că IT-iștii sunt scutiți de plata impozitului, iată că a venit și ziua în care jurnaliștii au primit aceași facilitate. Astfel, Badea a reacționat dur, afirmând că: „Mi se pare sub demnitatea mea ca om”.

„Cresc salariile în presă. Jurnaliştii vor fi scutiţi de impozit la fel ca IT-iștii. Asta mi se pare cu adevărat odios. Eu vreau să spun că asta este o mizerie. Vreau să denunţ această porcărie. Nu sunt de acord deloc cu ea. Exclus ca eu să beneficiez de aşa ceva! Consider că este o mare mizerie. Ideea este ca oamenii să plătească impozit, nu să fie scutiţi de impozit. Ca să meargă o societate înainte, este nevoie de bani, nu de scutiri.

În cazul în care nu voi avea încotro, că mă obligă legea şi nu vreau să fac puşcărie, o să donez o sumă mai mare decât impozitul. 10% din veniturile mele înseamnă o sumă destul de importantă. Mi se pare sub demnitatea mea ca om să fiu scutit de impozit. Vreau să plătească şi IT-iștii impozit, nu să fiu scutit eu”, a declarat Mircea Badea, la Antena 3, citat de dcnews.ro.