Avionul, aparținând Liniilor Aeriene Iugoslave (JAT), plecase din Stockholm, Suedia, cu 28 de oameni la bord, și urma să ajungă la Belgrad, în Iugoslavia, este încă învăluită în mister. Atunci s-a bănuit că la bordul aparatului s-ar fi aflat o bombă. 

În urma tragediei, o însoțitoare de bord, Vesna Vulovic, care, la doar 22 de ani a plonjat, în timpul dezintegrării avionului, de la o înălțime de  peste 10.000 de metri. Nu a avut parașută și totuși a supraviețuit. A stat 27 de zile în comă, a avut multiple fracture și a fost mult timp paralizată de la mijloc în jos, scrie The Guardian.

Victima a fost găsită de un pădurar, care a fost medic în al Doilea Război Mondial și a știut cum să procedeze în cazul ei. Salvatorul Vesnei, pe nume Bruno Henke, susține că a găsit-o la mijlocul avionului, care se desprinsese de fuselaj în timpul căderii. 

Se pare că în apropiere s-a descoperit și un cărucior pentru alimente, care se pare că ar fi funcționat ca o ”centură de siguranță”, țintuind-o în epavă și protejând-o în cădere.