Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, era pasager în mașina oficială a ministerului, la momentul producerii accidentului.

Accidentul rutier s-a petrecut duminică, pe drumul național care leagă Piteștiul de Râmnicu Vâlcea, în localitatea Dumbrăvești. Responsabil pentru cele întâmplate, conform constatărilor poliției, pare să fie șoferul ministrului.

Acesta ar fi încercat o depășire neregulamentară, care nu i-a ieșit, astfel că a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, în care se aflau niște cetățeni de origine poloneză. În urma ciocnirii celor două mașini, șoferul mașinii ministrului Lucian Bode s-a ales cu mâna ruptă, iar un pasager al celuilalt automobile a fost, de asemenea rănit.

Nici ministrul Lucian Bode nu a scăpat nevătămat, fiind rănit ușor. El a suferit a suferit o fractură de piramidă nazală, însă a refuzat să meargă la spital pentru îngrijiri, preferând să-și continue drumul.

În urma accidentului, șoferul lui Lucian Bode a rămas fără permis de conducere.

Se pare că accidentul în care a fost implicat ministrul Lucian Bode a avut loc aproape de locul în care un alt fost ministru, Daniel Chițoiu, a produs un accident rutier mortal, în urmă cu un an. La vremea respectivă, în evenimentul în care a fost implicat Daniel Chițoiu, pe raza localității Zamfirești din județul Argeș, și-au pierdut viața două persoane.

Mașina condusă de Daniel Chițoiu a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism care venea din sens opus.

Liberalul Lucian Bode a devenit ministru al Transporturilor în Guvernul condus de premierul Ludovic Orban după moțiunea de cenzură prin care a fost demis Cabinetul condus de Viorica Dăncilă, la finalul anului 2019.

Până la numirea în Guvernul condus de Ludovic Orban, deputatul Lucian Bode a fost președinte al Comisiei pentru transporturi și infrastructură din Camera Deputaților.

În această calitate, el s-a pronunțat în favoarea demarării autostrăzii Comarnic – Brașov pe fonduri europene, nu în varianta de parteneriat public-privat promovată de guvernul Dăncilă.