Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul Sănătății vrea supraveghere medicală în sălile de sport
Ministrul Sănătății vrea supraveghere medicală în sălile de sport

Ministrul Sănătății vrea supraveghere medicală în sălile de sport

Nicolae Bănicioiu a declarat, astăzi, că ministerul lucrează la o propunere prin care în sălile de sport să existe supraveghere medicală sau măcar să se facă o evaluare medicală înainte de antrenamente. Propunerea oficialului vine după ce cântărețului Gabriel Cotabiță i s-a făcut rău după antrenamentul la o sală de sport din București, artistul fiind transportat în stare gravă la spital.

"În sălile de sport, de fitness ar trebui totuşi o supraveghere medicală sau cel puţin o evaluare medicală înainte de a merge la antrenamente mai ales pentru persoanele care prezintă anumite riscuri", a spus astăzi ministrul, cu referire la cazul cântăreţului Gabriel Cotabiţă.

El a subliniat că, în general, în momentul în care vrei să urmezi un program cu exerciţii fizice mai complex trebuie să ai şi un acord de la medicul care te tratează.

Bănicioiu a adăugat că Ministerul Sănătății va elabora o propunere de act normativ care să reglementeze astfel de situații.

Cântărețul Gabriel Cotabiță se află în acest moment internat în spital, în stare gravă, dar stabilă, după ce în urmă cu câteva zile i s-a făcut său după terminarea antrenamentului la o sală de sport.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: