La TVR1, ministrul a anunțat că statul, prin ministerul de resort, a creat un stoc general în mediul public și privat de aproaximativ 100 de milioane de măşti.
„S-a ajuns la cifra de 100 de milioane de măşti ce vor fi distribuite oriunde este nevoie. După 15 mai vom vedea într-o perioadă de două săptămâni daca cresc sau urcă din nou numărul de cazuri.
Vor fi distribuite celor aflaţi în nevoie, dar ele se vor găsi şi pe piaţa liberă. Am estimat această sumă ca un necesar. Aceste măsşti se vor găsi de cumpărat şi în magazine, dar şi în farmacii.
Vom fi dependenţi şi de import. Nu putem asigura independent acest plafon. Nu preconizăm un cost mai crescut decât îl avem acum la măşti. Da. În jur de doi lei pentru o mască”, a spus ministrul Sănătăţii la TVR1.
„Data de 14 este ultima dată în care suntem în stare de urgenţă în baza decretului prezidențial. Acum suntem pe panta ascendentă spre platou. Polonia, România, Anglia şi Suedia sunt ţările aflate în curs de stabilizare. Avem un număr constant de cazuri.

Sper ca spre sfârşitul acestei săptămâni să primim evaluarea clară a evoluţiei cazurilor având în vedere şi perioada de 1, 2, 3 mai. Au fost zile fără excese. Am putut observa o respectare corectă a regulilor de distanţare socială şi voluntară.
Persistă riscul unei retransmiteri. În măsura în care nu apar focare noi, nu apar cazuri grave în TI, putem calcula noi măsuri de relaxare în etapa 2.

Cea de a doua etapă de relaxare va fi cu certitudine atunci când vom știi cu claritate şi totul ne arată că nu sunt cazuri noi și riscul revenirii răspândirii.
Nu va dispărea deodată. Vor exista cazuri de internare, de descoperire de persoane infectate. Nu la aceeași intensitate, dar vor mai fi”.