"Doamna Gorghiu continuă să nu înţeleagă că se află pe scaunul Brătienilor. Este alegerea liberalilor dacă vor să devină un partid de cancan. Timpul va demonstra dacă doamna Gorghiu are căderea morală să vorbească de Victor Ponta", a declarat luni, pentru Agerpres, ministrul Justiţiei.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu susţinea, luni, că "ministrul Cazanciuc ar trebui să plece acasă" în urma declaraţiilor făcute cu o seară înainte la un post de televiziune.

"Am văzut declaraţiile publice ale ministrului Justiţiei referitoare la cât de nepătaţi şi cât de firească este o guvernare cu un prim-ministru trimis în judecată pentru fapte de corupţie şi cât de firească este viaţa politică în România şi cât de morală este ea cu un preşedinte de partid condamnat deja într-o primă instanţă pentru alte fapte, nu de corupţie. Mă întrebam dacă domnul Cazanciuc n-ar vrea să plece domnia sa acasă şi să lase în portofoliul de ministru al Justiţiei o persoană fie urmărită penal, fie inculpată, fie trimisă în judecată. Se pare că singurul criteriu de selecţie în PSD pentru a fi într-o funcţie publică este acela de a fi urmărit penal sau condamnat într-o anumită etapă procesuală. E jenant pentru un ministru de Justiţie, indiferent de partidul care îl susţine, să aibă o asemenea poziţionare publică. Eu aştept să îşi retragă aceste vorbe şi să ceară scuze tuturor cetăţenilor cinstiţi din România pentru asemenea declaraţii", a precizat, la Palatul Parlamentului, Alina Gorghiu.

Ministrul Cazanciuc afirma, duminică seară, că face parte dintr-un guvern extrem de performant şi dintr-un partid care, după trei ani de guvernare, are un procent de încredere mai mare decât cel cu care a pornit iniţial.

"(Simt – n.red) că fac parte dintr-un guvern extrem de performant şi dintr-un partid care, după trei ani de guvernare, are un procent de încredere mai mare decât cel cu care a pornit iniţial. Ambii (Victor Ponta şi Liviu Dragnea – n.r.) beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, ca orice cetăţean, până la o soluţie definitivă. Nu am fost întotdeauna de acord cu ceea ce omul politic Victor Ponta a spus în spaţiul public. Dar fără sprijinul prim-ministrului Victor Ponta nu am fi avut sute de milioane investiţii în sistemul judiciar, nu am fi putut acorda sute de milioane restanţe salariale ca urmare a unor decizii greşite ale guvernelor anterioare, nu am fi avut normele de care sistemul are nevoie", a declarat ministrul Justiţiei la Digi 24.