"Cu privire la fondul discuției, sigur, din punctul meu de vedere, anumite declarații trebuiau cel puțin nuanțate. Dar, discutând de independența sistemului, cred că ar trebui să judecăm mai degrabă faptele decât anumite declarații făcute într-un anumit context. Și dacă e să judecăm faptele, cel puțin de când sunt eu ministru al Justiției, cred că avem destule dovezi prin care Guvernul a sprijinit în mod constant  și a oferit cadrul normativ și susținerea financiară pentru ca sistemul să poată funcționa și să fie cu adevărat independent", a afirmat ministrul, astăzi, în plenul CSM.

  • EXCLUSIV. Inspecţia Judiciară din CSM, despre declaraţiile lui Victor Ponta: „S-a produs o încălcare a principiului separaţiei şi echilibrului puterilor în stat” RAPORTUL

El a criticat faptul că au apărut în spațiul public concluziile Inspecției Judiciare înainte de ședința CSM și a catalogat acest lucru ca o lipsă de respect.

"Sunt în continuare, mai ales în acest an, adeptul unei dezbateri cu magistrații, cu societatea civilă, cu politicienii, despre necesitatea sau nu a unui cod de conduită politică cu privire la justiție. (…) Trebuie să stabilim foarte clar jaloanele pe care să ni le asumăm toți, pe care să le respectăm toți", a mai spus el.
Cazanciuc a mai declarat că se află în cursul unei dezbateri cu societatea civilă şi cu magistraţii despre necesitatea unui cod de conduită politică referitor la Justiţie.

"Sunt în continuare în cursul unei dezbateri cu magistraţii, cu societatea civilă despre necesitatea sau nu a unui cod de conduită politică cu privire la justiţie. Trebuie să stabilim foarte clar jaloane, pe care să ni le asumăm toţi, pe care să le respectăm", a spus Cazanciuc, în şedinţa Plenului CSM, în contextul discutării raportului Inspecţiei Judiciare cu privire la afirmaţiile premierului Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Năstase şi celeritatea soluţionării unor sesizări penale.
CITIȚI ȘI:

  • EXCLUSIV EVZ. Ponta a încălcat independenţa Justiţiei. PREŞEDINTELE Înaltei Curţi: Să lase judecătorii să-şi facă treaba