Tudorel Toade a mai precizat că are toate disponibilitatea pentru dialog. 

„Simple precizări !

Înțelegând faptul că se apropie alegerile la avocați, înțelegând și faptul că unii au intrat în campanie, postez din nou mesajul din 23 noiembrie 2018, cu precizarea faptului că avocații nu și-au precizat/reconsiderat poziția !

Memoriul Uniunii Naționale a Barourilor din România și Răspunsul Ministerului Justiției privind plata onorarilor datorate avocaților pentru serviciile profesionale prestate în vederea asigurării asistenței judiciare a persoanelor defavorizate și persoanelor vulnerabile în cadrul sistemului de ajutor public judiciar.

Memoriul Uniunii Naționale a Barourilor din România poate fi descărcat aici si Răspunsul Ministerului Justiției poate fi descărcat aici”, a scris Tudorel Toader pe Facebook. 

Luni, 11 februarie 2019, începând cu ora 13:00, avocații din Baroul București vor protesta pe scările Curții de Apel din București. Aceștia sunt nemulțumiți de nivelul și modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu

Protestul este etapizat astfel:

1. prezentarea avocaților în cauzele respective, purtând o banderolă albă pe braț în perioada 11.02.2019 – 24.02.2019;

2. asigurarea asistenței judiciare exclusiv în cauzele penale în care se discuta măsurile preventive în perioada 25.02.2019 – 10.03.2019;

3. neasigurarea asistenței judiciare, la început câte 30 minute pe zi, timp de o săptămâna, apoi pe termen nelimitat, până la identificarea și aplicarea soluțiilor la problemele de mai sus cu începere din 11.03.2019.

Te-ar putea interesa și: