Evenimentul Zilei > Economie > Ministrul Finanțelor AMENINȚĂ ANAF că va lua MĂSURI
Ministrul Finanțelor AMENINȚĂ ANAF că va lua MĂSURI

Ministrul Finanțelor AMENINȚĂ ANAF că va lua MĂSURI

Invitat într-o emisiune de televiziune, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a vorbit despre planul de încasare a TVA.

Acesta a declarat că dacă nu se va atinge planul propus la începutul anului, șefii instituției vor fi demiși. Până în prezent a fost realizat aproximativ 95%, iar Teodorovici a declarat că nu va accepa „nici măcar un leu sub plan”, informează Agerpres.

„Aceasta este o zonă în care România într-adevăr trebuie să acţioneze radical. Şi o să vedeţi şi pe această zonă schimbări radicale pentru ca România să recupereze din acel gap de TVA la nivel naţional, fiind într-o poziţie la nivel european codaşă, ca să nu spun pe ultima poziţie. Este o zonă în care lucrurile se vor schimba. O să vedeţi şi pe această zonă că România va recupera… Dacă planul ANAF-ului arată clar o creştere, nimeni nu poate să o conteste. Eu în special mă uit la planul ANAF-ului pe zona de TVA, accize şi taxe vamale. Acolo mă uit. Şi aceasta a fost discuţia mea şi cu ANAF-ul, foarte clară. Nu admit până la final de an nici măcar un leu scădere sub acest plan. Am spus-o şi în Guvern la rectificare”, a declarat Teodorovici.

„Eu mă raportez la un plan pe care ANAF-ul l-a propus – sau Ministerul de Finanţe la începutul acestui an l-a propus – pe baza căruia s-a făcut Legea bugetului şi atunci am spus foarte clar că nu accept niciun fel de scădere a acestuia. Mai mult, a fost şi revizuit la momentul rectificării în sensul de a aduce ce nu s-a făcut în prima parte a anului ca obligaţie de făcut până la final de an, iar ANAF-ul este obligat să vină cu propuneri de măsuri concrete ca planul să fie realizat. Repet, nu voi accepta nici măcar un leu sub plan! Dacă nu, înseamnă că trebuie luate măsuri”, a mai declarat Teodorovici.