Asta ar genera probleme sociale enorme în Valea Jiului şi ar pune în pericol siguranţa sistemului energetic naţional, a scris luni ministrul Energiei, Victor Grigorescu, pe contul său de Facebook, potrivit Agerpres

„În această dimineaţă, mă aflu la Complexul Energetic Hunedoara într-o vizită de lucru, împreună cu secretarii de stat Corina Popescu şi Cristian Buşu. Situaţia financiară a companiei este dezastruoasă şi temerea principală este că putem ajunge chiar la un faliment. O astfel de situaţie este complet inadmisibilă, pentru că ne-am vedea puşi în faţa unei probleme sociale enorme în Valea Jiului şi a unei probleme de siguranţă a sistemului energetic naţional”, a subliniat Grigorescu. 

El a menţionat că, în cadrul vizitei de lucru, se va întâlni cu managementul companiei, cu sindicatele din minerit şi cu autorităţile locale. 

"Aştept de la conducerea Complexului Energetic Hunedoara să înţeleagă că de acţiunile ei depinde soarta a zeci de mii de familii din Valea Jiului. Nu ne permitem nicio greşeală şi nicio ezitare şi e de datoria mea să îi atenţionez pe toţi cei implicaţi că gravitatea situaţiei poate aduce cu sine repercusiuni majore pentru toţi actorii implicaţi', a adăugat ministrul.