Procedura are însă şanse mici de a se concretiza, susţine publicaţia, amintind că, pentru declanşarea urmăririi penale a unui ministru, este necesară aprobarea din partea guvernului islamo-conservator, conform AFP, citată de Agerpres.

Ancheta preliminară dă curs unei plângeri înaintate de baroul din Ankara, care îi reproşează ministrului că a neglijat o serie de semnale care ar fi permis evitarea tragediei.

Patru suspecţi având legături cu o celulă jihadistă turcă au fost încarceraţi şi inculpaţi la începutul săptămânii. Procuratura din Ankara a confirmat identitatea unuia dintre atentatorii sinucigaşi, Yunus Emre Alagoz, fratele autorului prezumtiv al atacului din luna iulie de la Suruç (sud), în care au murit 32 de oameni.

Conform presei turce, autorii dublului atentat de la Ankara figurau pe o listă de 20 de militanţi islamişti consideraţi periculoşi de poliţie.

Opoziţia acuză guvernul că a neglijat în mod deliberat securitatea manifestaţiei care urma să se desfăşoare la 10 octombrie, înaintea alegerilor legislative de la 1 noiembrie, şi că a închis ochii la activităţile unor militanţi apropiaţi de Statul Islamic.

După atentat, şeful poliţiei din Ankara şi doi dintre adjuncţii săi au fost demişi, însă preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi premierul Ahmet Davutoglu s-au opus vehement demiterii ministrului de interne, reclamată de opoziţie.