Ministrul Culturii considera că evenimentele culturale stradale sunt esenţiale pentru apropierea bucureţtenilor de propriul oraş. Aceasta a anunţat că doreşte o întrevedere cu primarul capitalei. 

Corina Şuteu a postat un mesaj pe Facebook, prin care şi-a exprimat propriul punct de vedere cu privire la ceea ce a declarat Firea. 

"În cursul acestei săptămâni voi lansa o invitaţie Primarului General al Capitalei Gabriela Firea în vederea unei întâlniri.
Cred că evenimentele culturale stradale sunt esenţiale pentru apropierea oamenilor de propriul oraş, iar încurajarea acestui tip de manifestări are efecte pozitive în viaţa oraşului şi a locuitorilor săi. Cred, de asemenea, că spaţiul public, spaţiul pietonal, spaţiile de interacţiune socială sunt factori de coeziune şi bunăstare în interiorul oraşelor contemporane. Blocajele din trafic nu sunt efectul acestor evenimente stradale, ci mai degrabă sunt efectul unor chestiuni nereglate de planificare urbană.
Am încredere că Ministerul Culturii şi Primăria Capitalei pot fi parteneri permanenţi în vederea dezvoltării ofertei culturale a Bucureştiului. E important ca iniţiativele stradale să fie acompaniate de autorităţi pentru a face din Bucureşti un "oraş al oamenilor".
Voi invita la discuţie şi reprezentanţi ai Ordinului Arhitecţilor – OAR Bucureşti.", a transmis Corina Şuteu, Ministrul Culturii. 

Gabriela Firea a fost invitată, duminică, într-o emisiune la postul de televiziune Antena 3, unde a declarat că va interzice evenimentele de weekend de pe străzile capitale, deoarece acestea îngreunează traficul din Bucureşti. Citiţi detalii aici!