Întrebat dacă sistemul de localizare al IGPR, prin DOS (Direcţia de Operaţiuni Speciale), despre care s-a spus că poate fi folosit doar în cauze penale, putea fi folosit pentru ca epava avionului din Apuseni să fie localizată mult mai uşor, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc a răspuns: "Sigur, într-o situaţie dramatică trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a folosi căile legale, a folosi instrumentele la îndemână şi a încerca să scurtăm procedurile. Trebuie să respectăm riguros legea, dar trebuie să ne uităm în acelaşi timp cu atenţie la o situaţie dramatică, şi cred că trebuie să identificăm soluţii ca legea să nu ne blocheze şi să ne ajute", citat de Agerpres. Ministrul Justiției Robert Cazanciuc a ținut astăzi o conferință de presă la sediul instituției pe care o conduce.
Reamintim că în timp ce echipele de salvare a pasagerilor din „avionul morții” umblau bezmetice căutând locul prăbușirii, un sistem performant de depistare a telefoanelor nu a putut fi folosit pentru depistarea aeronavei pilotată de Adrian Iovan, care avea la bord personal medical. Poliția Română a transmis că cel mai nou sistem de depistare și localizare de acest gen pe care îl are în dotare poate fi folosit doar pentru căutarea infractorilor și a persoanelor dispărute. Două persoane și-au pierdut viața.

  • TRAGEDIA AVIATICĂ DIN APUSENI. De ce nu a depistat Poliția telefoanele din AVIONUL PRĂBUȘIT?. Explicația e HALUCINANTĂ

Te-ar putea interesa și: