Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul Cătălin Drulă are soluția pentru deblocarea grevei de la metrou. Doar ele pot elibera șinele
Ministrul Cătălin Drulă are soluția pentru deblocarea grevei de la metrou. Doar ele pot elibera șinele

Ministrul Cătălin Drulă are soluția pentru deblocarea grevei de la metrou. Doar ele pot elibera șinele

Ministrul Transporturilor a avut o ieșire furtunoasă, în această după-amiază, și a vorbit despre interesele din spatele grevei de la Metrorex.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a avut o poziție publică oficială, legată de greva sindicaliștilor de la Metrorex. Extrem de supărat, oficialul a dat de pământ cu Ion Rădoi, liderul de sindicat care stă în spatele acestei acțiuni extreme. Politicianul a explicat că situația de criză poate fi oprită de implicarea autoritățior.

Greva de la metrou, contestată vehement de Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor

„În acest caz, Statul nu va ceda niciun milimetru. Aici, despre Mafie vorbim. Ion Rădoi, lider de cartel, a decis că bucureștenii nu contează. Că singurul lucru care contează sunt banii firmei pe care o controlează. Rădoi, s-a terminat! Ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge. Este inadmisibil ca o infrastructură națională să fie blocată. Am făcut plângere.

„Autoritățile să-și facă datoria, că doar ele pot elibera șinele”

Ati dat un oraș peste cap. Păi voi unde vă credeți? V-a mers până acum, nu vă mai merge. Am făcut plângere la DNA. Printre acuzațiile formulate sunt zădărnicirea combaterii epidemiei, trafic de influență, șantaj.

Am convingerea că justiția își va face datoria. Sunt pagube de milioane de lei produse în urma aceste greve. Vor fi evaluate, iar cei vinovați vor plăti. Autoritățile să-și facă datoria, că doar ele pot elibera șinele.” A declarat ministrul Transporturilor.

„Minte cu o nerușinare penală. Sunt 10 oameni care au ieșit la pensie. Atât. Niciun salariu nu a fost redus”

„Eu nu am discutat cu Ion Rădoi, nu am ce să discut cu el. A vorbit domnul director al Metrorex cu el. El a mințit N-a fost nimeni concediat de la metrou. Minte cu o nerușinare penală. Sunt 10 oameni care au ieșit la pensie. Atât. Niciun salariu nu a fost redus. Altele sunt mizele acestei acțiuni. Au fost identificate de Corpul de Control. Cartelul.

Despre asta e vorba. Controlul asupra companiei. S-a trimis o somație asupra spațiilor ocupate fără drept. Asta este miza. Aici nu avem ce dialoga. Eu vreau să le mulțumesc oamenilor care au venit de dimineață la depou. Și au vrut să muncească și s-au gândit la interesul cetățenilor”. A mai afirmat ministrul Transporturilor.

Vicepremierul Dan Barna a vorbit și el despre blocajul creat de greva sindicaliștilor. Și a arătat și el cu degetul către liderul de sindicat Ion Rădoi. „Statul român nu va ceda la presiunea şantajului unor grupări mafiote. Sunt de azi-dimineaţă la Ministerul Transporturilor alături de Cătălin Drulă şi am stat permanent în legătură cu prefectul Capitalei şi toate autorităţile care au atribuţii în rezolvarea crizei de la metroul din Bucureşti.

Vă pot asigura ca ministrul Cătălin Drulă (…) nu va ceda niciunei presiuni venite din partea organizatorilor unei acţiuni ilegale, periculoase şi iresponsabile”. A scris Dan Barna pe Facebook.