Evenimentul Zilei > Politica > Un ministru din guvernul DĂNCILĂ susţine că OUG privind măsurile FISCALE se va afla pe ordinea de zi a ŞEDINŢEI de GUVERN
Un ministru din guvernul DĂNCILĂ susţine că OUG privind măsurile FISCALE se va afla pe ordinea de zi a ŞEDINŢEI de GUVERN

Un ministru din guvernul DĂNCILĂ susţine că OUG privind măsurile FISCALE se va afla pe ordinea de zi a ŞEDINŢEI de GUVERN

Marius Budăi, ministrul Muncii, a declarat, în Parlament, că probabil va fi introdusă joi, pe ordinea de zi, Ordonanţa ce prevede măsurile fiscale anunţate de Eugen Teodorovici, inclusiv taxa pe lăcomie.

„Probabil că da (se va introduce ordonanţa). Sigur. E un atribut al oricărui ministru să ceară orice act important pe ordine suplimentară. Eu cred că tot ce avem de făcut vom face şi va fi spre binele României”, a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii laParlament, potrivit Mediafax.

Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern anunţată se afla ordonanţa de urgenţă cu măsurile fiscale, dar aceasta poate fi pusă pe ordinea suplimentară.

Preşedintele Klaus Iohannis, care şi-a anunţat prezenţa la şedinţa fe Guvern,  a declarat miercuri că "este clar că există o problemă cu bugetul", din moment ce a fost anunţat un proiect de ordonanţă privind diverse majorări de taxe.

"Dacă PSD-ul a anunţat acum câteva luni de zile că nu va introduce noi impozite şi taxe şi acum la sfârşitul anului vine cu o ordonanţă de urgenţă, ordonanţă de urgenţă intitulată 'fel de fel', fiindcă se amestecă fel de fel de lucruri acolo, pentru a lua bani din economia privată, este clar că există o problemă cu bugetul. Cum altfel putem să ne explicăm că suntem la sfârşitul anului şi nu avem un proiect de buget. Legea prevede un termen clar: până în 15 noiembrie a fiecărui an, Guvernul este obligat să prezinte în faţa Parlamentului proiectul de buget pentru anul viitor. Guvernul a ales să ignore această prevedere legală obligatorie. Concluzia este: nu au bani, nu ştiu cum să facă rost de bani şi inventează pe picior tot felul de impozite şi taxe. Total eronată această abordare psd-istă", a afirmat Iohannis, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni după şedinţa CSAT.

Preşedintele a răspuns astfel fiind întrebat dacă a discutat cu ministrul de Finanţe sau dacă are alte informaţii legate de motivele apariţiei proiectului de OUG, pe care l-a şi criticat, în contextul în care a avertizat la un moment dat că nu mai există venituri la buget şi chiar s-a întrebat dacă mai sunt bani de pensii şi de salarii.

Despre faptul că au existat şi critici la adresa sa din cauză că nu se dau avizele pentru instituţiile de sub umbrela CSAT, Iohannis a replicat: "Iată că avizele s-au dat cu celeritate".

Fiind întrebat dacă, în atare condiţii, consideră că bugetul poate intra în termenul legal, poate ajunge în Parlament, preşedintele a precizat: "Bugetul putea să intre şi pe 1 noiembrie. Nu am avut niciun demers, nicio intenţie de a opri acest proiect foarte important, iar avizul de la CSAT a fost dat imediat ce a fost solicitat".