Ştefan a relatat că Guvernul şi preşedintele au privit lucrurile “din alt unghi”.

“Sigur, domnul Klaus Iohannis şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu cifrele din buget, scenariul pe care a fost construit, proiecţia veniturilor, a cheltuielilor. Numai că, eu am încercat să spun că un lucru poate fi mare sau mic dar depinde cu ce-l compari. Dacă comparăm veniturile din proiecţia pe 2017 cu cele din bugetul pe 2016 sigur că par a fi mai mari. Mai ales că pe partea de fonduri europene nu s-au realizat venituri. În acest an suntem decişi ca să realizăm venituri consistente pe partea de fonduri europene. Dacă vorbim de veniturile pe care le va furniza economia românească în bugetul pe 2017 de asemenea, în măsura în care nu se întârzie foarte mult intrarea în vigoare a bugetului şi tot programul nostru de guvernare va avea suport financiar, atunci vor fi şi mai multe venituri produse în economie care vor alimenta bugetul. Dacă aceste două lucruri se întâmplă, veniturile noastre par a fi foarte realiste”, a povestit ministrul Finanţelor la Antena 3.

Potrivit lui Ştefan, estimările Guvernului au fost făcute pe "modele matematice compatibile cu cele europene".

“Am încercat să sugerăm că suntem la fel de responsabili în legătură cu modul în care a fost proiectat bugetul şi mai ales cu modul în care intenţionăm să-l executăm. Dar avem altă viziune, privim lucrurile din alt unghi. Noi credem că veniturile s-au făcut pe modele matematice compatibile cu cele europene, n-am făcut cu creionul pe hârtie, diferenţa constă în faptul că noi am mers pe un scenariu de creştere economică care se dovedeşte în ultimele zile că este însuşit de tot mai multă lume”, a adăugat ministrul.

„Preşedintele are două raţiuni din care ar putea să refuze la promulgare. Una de constituţionalitate şi această variantă este exclusă iar a doua, de oportunitate. Pe partea de oportunitate poate fi o apreciere subiectivă. Şi atâta timp cât guvernarea se realizează la Victoria, atunci deciziile de oportunitate ar trebui să fie tot acolo”, a mai declarat Viorel Ştefan.