Evenimentul Zilei > Actualitate > Un fost MINISTRU a intrat la ÎNCHISOARE după ce la el acasă s-au găsit 16 MILIOANE de DOLARI CASH
Un fost MINISTRU a intrat la ÎNCHISOARE după ce la el acasă s-au găsit 16 MILIOANE de DOLARI CASH

Un fost MINISTRU a intrat la ÎNCHISOARE după ce la el acasă s-au găsit 16 MILIOANE de DOLARI CASH

Un fost ministru al preşedintelui Brazilian Michel Temer a ajuns la închisoarea după ce, în urma unor perchiziţii realizate la domiciliul său, au fost găsite peste 16 milioane de dolari cash.

Anchetatorii care s-au ocupat de acest caz au declarat că banii fostului ministru se aflau în mai multe valize şi cutii.

De asemenea, aceasta a fost cea mai mare sumă de bani lichizi care a fost confiscată vreodată în istoria ţării, fiind nevoie de şapte aparate de numărat bancnote şi peste 14 ore de muncă.

„Documentele și mărturiile, precum și expertiza banilor confiscați arată că Geddel Vieira Lima, ajutat de Gustavo Pedreira (un responsabil local al Protecției civile), au ascuns mari sume de bani în apartament”, se menţiona în ordinul de trimitere în arest.

Până în noiembrie 2016, Geddel Lima, a avut funcţia de secretar al preşedintelui Braziliei, dar a demisionat după ce a fost acuzat de trafic de influenţă de către un coleg de la Ministerul Culturii, Marcelo Calero.

Înainte de a fi secretar, Lima a fost vicepreşedintele băncii publice Caixa Economica Federal, între anii 2011 şi 2013.

Cele 16,3 milioane de dolari (51 de milioane de reali) găsite la domiciliul acestuia erau în bancnote de 50 şi 100 de reali, ascunse în 20 de valize şi cutii.

Această operaţiune a purtat numele de „Comoara Pierdută”, scrie Flux24.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.