Evenimentul ZileiInternationalNoul MINISTRU al EDUCAȚIEI crede că ar trebui PERMISE armele în școli, pentru protecție împotriva urșilor grizzly

Noul MINISTRU al EDUCAȚIEI crede că ar trebui PERMISE armele în școli, pentru protecție împotriva urșilor grizzly

Noul MINISTRU al EDUCAȚIEI crede că ar trebui PERMISE armele în școli, pentru protecție împotriva urșilor grizzly
Viitorul ministru al Educației din administrația lui Donald Trump a afirmat, în timpul audierilor din Senat, ieri, că autoritățile locale ar trebui să decidă dacă armele trebuie sau nu interzise în școlile din America.

Betsy DeVos s-a referit la cazul unei școli din Wyoming, unde a fost ridicat un gard special de protecție, împotriva urșilor.

Senatorul de Conneticut Chris Murphy a întrebat-o pe Betsy DeVos dacă crede că armele ar trebui să fie permise „în școli sau în preajma acestora”. Viitorul ministru a spus că nu este treaba guvernului federal să ia această decizie, susținând că unele școli, precum cele din statul Wyoming au nevoie de arme pentru „a se proteja de urșii grizlly”.

Iată cum a decurs dialogul, relatat de Vox.com:

Murphy: Credeți că armele au ce căuta în școală sau în jurul școlilor?

DeVos: Este mai bine ca această problemă să fie decisă de autoritățile locale și statale…
Murphy: Nu puteți spuneți sigur azi că armele nu trebuie să fie în școli?

DEVos: Mă refer la Wyoming, la senatorul Mike Enzi și situația despre care a discutat. Cred că acolo, îmi imaginez că acolo există arme în școli pentru a se proteja în fața unor potențiale atacuri ale urșilor grizzly.

Murphy: Dacă președintele Trump pune în aplicare planul său de interzice zone fără arme în școli, veți susține această măsură?

DeVos: Voi sprjini măsurile luate de președinte. Dacă întrebarea se referă la violența cauzată de arme și rezultatul acesteia, vă rog să știți că inima mea este alături de familiile careși-au pierdut pe cineva drag din cauza atacurilor armate.

Murphy: Abia aștept să lucrez cu dvs și abia aștept să veniți în Conneticut, să vorbiți despre rolul armelor în școli.

Murphy este senator democrat și este unul dintre cei mai vocali senatori americani, care susține legislația privind controlul armelor de foc, de când a avut loc atacul armat de la Școala Elementară Sandy Hook, în 2012, în urma căruia au murit 20 de elevi.

 


Accesează: