Evenimentul Zilei > Justitie > ACUZAŢII grave. Un MINISTRU din Guvernul DĂNCILĂ este ANCHETAT PENAL
ACUZAŢII grave. Un MINISTRU din Guvernul DĂNCILĂ este ANCHETAT PENAL

ACUZAŢII grave. Un MINISTRU din Guvernul DĂNCILĂ este ANCHETAT PENAL

Poșta Română a redactat o plângere penală către Parchet împotriva unor membri din fosta conducere a companiei, printre care Alexandru Petrescu, recent instalat ministru al Comunicațiilor. În plângere Poşta Română spune că poate fi vorba de abuz de încredere, deturnare de fonduri, delapidare, gestiune frauduloasă și abuz în serviciu și reclamând un prejudiciu de 1,8 milioane lei.

În plângerea penală, redactată către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, este precizat că se bazează pe constatări ale Corpului de Control din cadrul Poștei Române, incluse într-o notă întocmită în octombrie 2017, relatează profit.ro.

Poșta Română ar fi suferit un prejudiciu de 1,8 milioane lei, în documentul citat fiind arătat că societatea înțelege să se constituie parte civilă și cere obligarea în solidar a persoanelor indicate la acoperirea prejudiciului plus dobânda legală calculată până la momentul plății efective.

Alexandru Petrescu a fost propus pentru funcția de ministru al Comunicațiilor, în locul lui Bogdan Cojocaru.

Petrescu a deținut funcția de ministru al Economiei și ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în guvernul Grindeanu.