Boc trimite secretarii de stat "de pază" la parlament

Boc trimite secretarii de stat "de pază" la parlament

Într-o nouă întâlnire pe care a avut-o azi cu miniştrii care şi-au dat "din greşeală" votul pentru legile păguboase bugetului de stat, premierul Emil Boc a venit cu soluţia: fiecare ministru să desemneze câte un secretar de stat, prezent la toate şedinţele din parlament, ca să verifice dinainte, în locul acestuia, ce se supune la vot.

Limitări la ordonanţe de urgenţă

Noile reguli ale lui Boc au fost stabilite la o şedinţă la Palatul Victoria pentru dezbaterea lunară a Programului legislativ la care, de regulă, vin doar secretarii de stat pentru relaţia cu parlamentul. După gafa de marţi din Camera Deputaţilor, Boc i-a chemat însă pe şefii ministerelor, şase dintre ei votând de altfel pentru scăderea TVA la alimentele de bază şi pentru scutirea de impozit a pensiilor sub 2.000 de lei.

Surse guvernamentale au declarat pentru EVZ că "premierul le-a cerut miniştrilor atenţie maximă şi seriozitate, dar şi ca fiecare ministru să desemneze câte un secretar de stat, care să fie prezent la toate şedinţele din parlament. Să citească şi să verifice tot ce urmează să se supună la vot". În plus, susţin sursele citate, s-a discutat ca proiectele de legi şi hotărâri de guvern să fie depuse din timp, ca să poată fi dezbătute, Boc atenţionând miniştrii "să nu mai vină cu proiecte de ordonanţă de urgenţă".

Ne puteți urmări și pe Google News

După degringolada din parlament, premierul le-a pus de asemenea miniştrilor pe masă o scrisoare trimisă de Ministerul Finanţelor în parlament, pe 14 august 2010, la patru zile după ce deputaţii au dat raport favorabil pe reducerea de TVA, care atenţiona că aplicarea acestei măsuri va avea efecte grave asupra economiei.