Un nou caz de medic fals a fost descoperit în România. De data aceasta este vorba despre un bărbat din Oradea. Acesta s-a prezentat drept ortoped-traumatolog și psiholog, însă actele care trebuiau să îi certifice specializările erau false.

Este vorba despre Ionuț Marian Grigore Potrivit unei anchete a jurnaliștilor TVR, bărbatul și-ar deschis o clinică medicală în București în 2015 pentru servicii medicale și tratamente cu buget restrâns. Așa suna anunțul postat de falsul ortoped pe internet. Mai mult decât atât, acesta realiza și analize medicale, inclusiv pe contract cu casa de asigurări de sănătate.

Un pacient care avea nevoie de RMN a constatat că analizele promovate de acest bărbat nu au de a face cu sistemul de asigurări.

„La telefon, când am făcut acea programare, individul a spus că face RMN. RMN-ul este Rezonanță Magnetică Nucleară. Intri într-un tub. La cabinetul acesta care era o cămăruță undeva într-un cămin, mi-a dat să țin o țeavă. Un cilindru la capătul căruia se aprindea o luminiță, un cilindru mic. M-a pus să-l țin în mâna strânsă. Acesta era conectat la un calculator, iar el se uita pe acel calculator. Eu nu vedeam nimic în acel calculator și spunea. Cred că mi-a înșirat peste 50 de boli. Mi-a spus 50 de mii de diagnostice pe care le-aș avea. A trecut și la amenințări, la injurii și amenințări cu lumea interlopă. M-a amenințat cu clanul sportivilor, cu clanul lui Chira.'”, a spus pacientul, potrivit Știritvr.ro.

Pacientul a declarat că i-a cerut patru sute de lei pentru așa-zisul RMN, iar 1400 de lei pentru câteva ședințe de fizioterapie. Acesta și-a dat seama de minciună și i-a cerut diploma de medic, însă bărbatul cu acte false de medicină nu i-a arătat nimic.  

Oficialii Ministerului Sănătății au confimat pentru TVR că actul în care scrie că s-a specializat în ortopedie este falsificat.