Horațiu Moldovan a declarat că regretă moarte jurnalistei Cristina Țopescu, „acest eveniment nefericit, nu aveam bănuiala lui, ținănd cont de starea de sănătate și vârsta ei.” Secretarul din Ministerul Sănătății a povestit că a observat absența Cristinei Țopescu. „Am crezut că era în Germania, avea obiceiul să își viziteze mama. Am vorbit cu ea înainte de sărbători. Apoi colegii mei au încercat să o găsească, pentru că nu era în concediu, dar în zadar.”
Moldovan a mai precizat faptul că regretata jurnalistă nu avea un program fix. „A fost un colaborator prestigios, care ne-a ajutat foarte mult. Am fost tot timpul în legătură, consilierea ei a fost importantă, era un om profesionist.”

Horațiu Moldovan a mai declarat că activitatea de consilier e una dinamică, iar Cristina „făcea deplasări în diverse zone, programul era flexibil, venea și seara. Ne trimitea rapoarte permanent, până de sărbători ne vedeam zilnic.”
„Sunt multe evenimente pe care trebuie să le gestionăm. Nu am avut bănuiala unui asemenea eveniment tragic, ci a unei deplasări în străinătate sau al unui defect în comunicare”, a mai afirmat Horațiu Moldovan, secretar din Ministerul Sănătății.