Ministerul Muncii acordă sprijin financiar familiilor persoanelor decedate: 5.000 de lei fiecare. Familia Mariei Ion va primi 10.000

Ministerul Muncii acordă sprijin financiar familiilor persoanelor decedate: 5.000 de lei fiecare. Familia Mariei Ion va primi 10.000

Toate familiile persoanelor decedate în urma incendiului de la clubul Colectiv vor primi ajutoare de urgenţă, în cuantum de 5.000 de lei fiecare, cu excepţia familiei Mariei Ion, care va primi 10.000 de lei, a informat ministerul Muncii.

"În urma anchetei sociale dispuse de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, din cauza situaţiei deosebite a acesteia, familia doamnei Maria Ion va primi un ajutor de urgenţă în cuantum de 10.000 lei. În urma anchetei sociale, s-a decis mărirea acestui cuantum de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru familia Ion", se arată în comunicatul de presă transmis de ministerul Muncii, potrivit mediafax.ro.

Maria Ion lucra la Colectiv ca femeie de serviciu, având în casă cinci copii şi un tată paralizat. Aceştia trăiesc cu chirie într-o cameră de 12 metri pătraţi, fără lumină, şi dorm pe un singur pat şi două fotolii, primite de pomană.

În urma incendiului de vineri seară, din clubul Colectiv, au murit 31 de persoane şi alte aproape 200 au fost rănite. În prezent mai sunt internate în spitalele Capitalei aproximativ 130 de persoane, dintre care peste 50 în stare critică, gravă sau intubaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News