Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministerul Educației trage un semnal de alarmă. Nu dați bani la aceste persoane, pot fi escroci
Ministerul Educației trage un semnal de alarmă. Nu dați bani la aceste persoane, pot fi escroci

Ministerul Educației trage un semnal de alarmă. Nu dați bani la aceste persoane, pot fi escroci

Oficialii Ministerului Educației de la București anunță că niciunul dintre angajații săi nu este implicat în adunarea de fonduri pentru sinistrații din Turcia sau Siria.

În consecință, cei care apelează la aceste așa zise campanii umanitare sunt persoane certate cu legea și care nu urmăresc niciun scop nobil.

În ultimele zile, mai mulți directori de școli au informat inspectoratele școlare județene, că au fost abordați telefonic, de persoane care s-au recomandat a fi angajați ai Ministerului Educației, și care pretindeau diferite sume de bani pentru ajutorarea sinistraților din Turcia și Siria.

Ministerul Educației afirmă că aceste persoane nu sunt angajați ai instituției și că la nivelul sistemului de educație nu există nicio campanie în acest sens.

„Având în vedere că mai multe cadre didactice și directori ai unităților de învățământ au primit apeluri prin care se solicită sume de bani de la persoane care se recomandă ca fiind angajați ai Ministerului Educației, vă informăm că acestea nu aparțin și nu reprezintă Ministerul Educației. Menționăm că toate inițiativele de sprijin pentru comunitățile afectate de cutremurele din Siria și Turcia sunt anunțate prin intermediul canalelor oficiale de comunicare ale instituțiilor publice”, se arată în comunicat Ministerului Educației.

Nici Crucea Roșie nu are campanie de ajutorare

Reprezentanții Crucii Roșii din Cluj Napoca au declarat că, pentru moment, nu există o campanie de strângere de fonduri, alimente sau alte produse de strictă necesitate.

”Acum în Turcia este nevoie de forțe de intervenție, de medici, de oameni specializați în activitățile de salvare, de materiale specifice acestor activități. Există un plan de acțiune etapizat. Nu putem merge acum, acolo, cu tir-uri încărcate cu ulei, zahăr sau pături pentru că, acum, ei lucrează să îi găsească pe supraviețuitori. Când va veni vremea vom trimite tot ce este nevoie”, ne-a declarat Simona Bratu, directorul filiale din Cluj, a Crucii Roșii.

Potrivit unor surse din Mitropolia Clujului se așteaptă mesajul oficial, venit de la autorități, pentru ca biserica să se implice activ în strângerea de fonduri și alte bunuri de care oameni din Turcia au nevoie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: