"Jos Ciurel!" "Ne-am pierdut răbdarea!" "Demisia!" 

Sfidarea salariaţilor de către Ciurel ia scos pe oameni în strad: "DNA…. să vină să vă ia", "Minerii şi ţară şi-au pierdut răbdarea", "Jos Ponta".

"Vrem directori patrioţi, nu mai vrem bandiţi şi hoţi", "Aventurierul Ciurel trebuie oprit până lichidează tot mineritul gorjean…". Acxestea sunt o parte din scandările celor 1.000 de participanţi la protest. 

Minerii spun că vor veni în centru orașului Târgu Jiu, în fiecare zi timp de o oră, 17.00-18.00, până premierul Victor Ponta îl va demite pe Directorul general executiv al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel.

Potrivit Pandurul, Ciurel are un salariu de 4.600 de euro pe lună. Asta înseamnă cam cât cât zece mineri. Salariile şefilor vor creşte în acest an, dar ale minerilor şi energeticienilor vor fi mai mici. Directorul producătorului de energie are o explicaţie şi pentru majorarea cu 24% a sumei acordate pentru plata Directoratului şi Consiliului de Supraveghere.

”Propunerea de buget înaintată la minister prevede creşterea productivităţii, scade numărul de personal, dar scade şi nivelul salariilor, în timp ce managerul Laurenţiu Ciurel şi cei din conducerea unităţii au avut tupeul să îşi pună 25% pentru contractul de mandat. Noi aşteptăm ca Ponta să îl demită pe acest incompetent care a adus unitatea în cap. A făcut angajări cu sutele pentru a face campanie electorală anul trecut, iar acum vine şi ne taie salariile, spunând că nu mai sunt bani”, a declarat vicepreşedintelui Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, pentru Mediafax.

De asemenea, minerii au avut pancarte cu mesaje precum ”Stop presiunii pe salariaţi”, ”Fără disponibilizări în Complexul Energetic Oltenia”, ”Ne vedem mâine la 5.00, tot aici”, ”Ultimii veniţi, cei mai bine plătiţi”.

Un protest similar este programat să aibă loc şi joi, între orele 17.00 şi 18.00, Federaţia Naţională Mine Energie făcând demersuri pentru ca săptămâna viitoare să scoată în stradă cel puţin 5.000 de mineri, în cazul în care negocierile cu administraţia CEO vor eşua.