Evenimentul Zilei > Social > Militarii români absolvenți ai academiilor din SUA, sublocotenenți ai Armatei Române
Militarii români absolvenți ai academiilor din SUA, sublocotenenți ai Armatei Române

Militarii români absolvenți ai academiilor din SUA, sublocotenenți ai Armatei Române

Militarii români absolvenți ai academiilor din SUA au fost avansați în grad. Gradul de sublocotenent a fost acordat miercuri, prin ordin al ministrului apărării naționale, lui Ovidiu-Gabriel Baciu, absolvent al Academiei Militare de la West Point, și lui Petruț Ghiță, absolvent al Academiei Forțelor Aeriene de la Colorado Springs.

Militarii români vor continua să se instruiască în SUA. În cadrul aceleiași ceremonii, au fost felicitați și absolvenții colegiilor militare naționale admiși în acest an la studii în academiile militare ale categoriilor de forțe din SUA. De la Colegiul Național Militar „Ștefan Cel Mare” au fost admiși, în acest an, la studii în Statele Unite trei absolvenți: elevul plutonier-adjutant Răzvan Moldovanu, care va urma, în următorii patru ani, cursurile Academiei Militare a Forțelor Aeriene din Colorado Springs, elevul plutonier Bogdan Daniliuc pe cele ale Academiei Militare a Forțelor Terestre de la West Point și elevul sergent Mădălin-Georgel Savin care, împreună cu  eleva plutonier Cezara-Ioana Vlad de la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” vor urma cursurile Academiei Militare a Forțelor Navale de la Annapolis.
 

Militarii au fost felicitați de ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, care au participat miercuri, 5 iunie, la sediul M.Ap.N., la ceremonia de acordare a primului grad de ofițer absolvenților români ai academiilor militare din Statele Unite ale Americii. La activitate a fost prezentă o delegație americană, condusă de atașatul militar al SUA în România, colonelul Scott Weston, transmite RRA.