Site-ul de știri citează o „sursă bine informată”, care a declarat că fostul militar ar fi mărturisit comiterea dublului asasinat, informează Agerpres.

Miroslav Marcek şi alţi trei suspecţi au fost inculpaţi în dubla crimă şi se află în detenţie începând din octombrie anul trecut. Omul de afaceri Marian Kocner, acuzat că a comandat uciderea lui Kuciak, se află şi el în detenţie.

În luna februarie 2018, Jan Kuciak a fost ucis împreună cu partenera sa de viaţă în locuinţa lor din Bratislava, în timp ce lucra la o investigaţie jurnalistică asupra legăturilor dintre guvernul slovac şi mafia italiană.

Asasinarea lui Kuciak a declanşat o gravă criză politică în Slovacia, ce a dus în martie anul trecut la demisia premierului Robert Fico, a doi miniştri de interne şi a şefului poliţiei.

Ultimul articol al lui Jan Kuciak, neterminat dar publicat postum, a vizat oameni de afaceri italieni prezenţi în Slovacia – printre care Antonino Vadala – şi suspectaţi de legături cu mafia calabreză 'Ndrangheta.

Jan Kuciak și Martina Kusnirova au fost împușcați mortal în locuința lor, din orășelul Vel’ka Maca, la 65 km de Bratislava, în 2018.

Premierul slovac a oferit un milion de euro ca premiu pentru orice putea aduce informații despre asasinarea celor doi. Ulterior, zeci de mii de slovaci au manifestat în mai multe orașe din țară, cerând demisia premierului Robert Fico. Roberto Fico a demisionat în cele din urmă.

Premierul Ungariei, Victor Orban, l-a acuzat pe atunci pe miliardarul George Soros că este in spatele asasinatului. 

Te-ar putea interesa și: