Evenimentul Zilei > International > Militanți sirieni aliați ai americanilor, uciși din greșeală de Pentagon
Militanți sirieni aliați ai americanilor, uciși din greșeală de Pentagon

Militanți sirieni aliați ai americanilor, uciși din greșeală de Pentagon

Un atac aerian lansat de coaliția internațională condusă de SUA împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) s-a soldat cu uciderea dintr-o eroare a 18 membri ai Forțelor Democratice Siriene, în sudul orașului sirian Tabqa (40 de kilometri vest de Raqqa).

Anunțul a fost făcut joi de către reprezentanții Pentagon, care au recunoscut că au lovit din greșeală un avanpost al Forțelor Democratice Siriene, susținute de Statele Unite ale Americii. ''Lovitura a fost cerută de forțele partenere, care identificaseră locația țintei drept o poziție de luptă a SI. Locația țintei era de fapt un avanpost al Forțelor Democratice Siriene'', se arată într-o declarație a Pentagonului.

SUA și-au consacrat eforturile pentru pregătirea combatanților sirieni capabili de a ghida loviturile aeriene ale forțelor coaliției internaționale. ''Coaliția analizează cauza incidentului și va pune în practică măsuri de prevenție necesare pentru ca incidente similare să nu se repete'', adaugă comunicatul.

În luna octombrie, Forțele Democratice Siriene au lansat o amplă ofensivă având ca scop recucerirea orașului Raqqa, principalul bastion din Siria al organizației Statul Islamic.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: