Potrivit DNA, în decembrie 2013, inculpatul Adamescu a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro şi 5.000 euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa de la Tribunalul Bucureşti – Secţia VII Civilă, pentru ca în schimb magistraţii să dispună în dosare privind procedura insolvenţei soluţii favorabile unora dintre societăţile la care era acţionar.

”Sumele de bani au fost remise de către Adamescu unui avocat, care la rândul său a remis suma unui intermediar de la una dintre societăţile din grup, prin virament bancar. Pentru a justifica scoaterea banilor din societate, Dan Adamescu a stabilit ca avocatul să emită o factură pentru servicii juridice. Ulterior avocatul a transferat suma din contul cabinetului său de avocatură în contul personal şi în aceeaşi zi banii au ajuns în contul soţiei intermediarului (persoană fizică) cu titlu de acordare împrumut. Intermediarul a ridicat ulterior din contul soţiei suma de bani”, susţin procurorii.

Dan Adamescu a susţinut, joi, la ieşirea din sediul DNA, unde a fost reţinut de procurori, că este nevinovat şi că nu a dat mită magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti.

”Sunt nevinovat. (…) Dar nu i-am mituit (n.r pe judecători)”, a afirmat Adamescu, care a fost dus în arestul de la Cercetări Penale al Poliţiei Capitalei.