Evenimentul Zilei > Social > Mii de pelerini vin să se roage la Basilica Papală Maria Radna: ”Viața se împlinește în Dumnezeu”
Mii de pelerini vin să se roage la Basilica Papală Maria Radna: ”Viața se împlinește în Dumnezeu”

Mii de pelerini vin să se roage la Basilica Papală Maria Radna: ”Viața se împlinește în Dumnezeu”

Aproximativ 15.000 de pelerini sunt aşteptaţi, azi, la Mănăstirea Maria Radna din județul Arad. Basilica Papală este principalul loc de pelerinaj al creștinilor ( nu numai catolici) din vestul țării.

La Basilica Papală Maria Radna se oficiază slujbe în patru limbi: română, maghiară, germană şi croată. Slujbele au început sâmbătă. Luni, 15 august, slujbele au început la ora 7.30 dimineaţa, iar sfânta liturghie solemnă va fi oficiată, cu începere de la ora 11, în limbile română-mahiară-germană de către ES Monseniorul Martin Roos, Episcop de Timişoara. Oficiile religoase continuă până după ora 19.

Basilica Papală Maria Radna a fost resfinţită, în august 2015, după ce a fost restaurată complet cu fonduri europene, bani de la Guvern şi donaţii ale enoroaşilor.

„De obicei nu ne place să vorbim despre sfârşitul vieţii care este trecătoare, nu ne place această temă, şi încercăm să o evităm, să o ocolim, dar suntem confruntaţi cu realitatea morţii destul de des, când moare cineva din familie, prieteni, colegi, vecini, dar şi când auzim de războaie, atentate, accidente cu mulţi morţi, trebuie să recunoaştem că moartea face parte din viaţa omului. Maica Domnului ne arată drumul omului spre Dumnezeu, un drum însoţit de încredere în iubirea lui Dumnezeu. De aceea şi afirmăm că această zi este o sărbătoarea a propriului nostru viitor. Este o consecinţă logică a vieţii. Sfântul Paul scrie că «Hristos este primul care a înviat şi fiindcă El a înviat, vom învia şi noi cei care am crezut în El». Iar în scrisoarea către Tesaloniceni spune «să nu vă întristaţi ca cei fără speranţă. Speranţa noastră este învierea şi viaţa veşnică». Mesajul cel mai important al acestei sărbători este: cred în învierea celor morţi şi cred în viaţa veşnică. Viaţa nu se termină într-un mormânt, ci se împlineşte în Dumnezeu. El este marele mister al vieţii noastre omeneşti, fără Dumnezeu viaţa noastră ar fi lipsită de sens”, a declarat, pentru Mediafax, preotul paroh al Basilicii Papale Maria Radna, Andreas Reinholz.