Marţi, autorităţile americane au închis parţial, cu baricade şi sârmă ghimpată, posturile de frontieră San Ysidro şi Otay Mesa, care duc în California. SUA au desfăşurat mii de militari la frontiera americano-mexicană.  Asta după ce, pe 9 noiembrie, preşedintele american Donald Trump a semnat un decret care permite respingerea automată a cererilor de azil depuse de către persoane care au traversat ilegal frontiera cu Mexicul. Ministrul american al apărării, Jim Mattis, susține și el decizia administraţiei Trump de a desfăşura mii de militari la graniţa cu Mexicul, declarând că misiunea este ”absolut legală”, relatează Reuters.

”Vrem să ajungem (în SUA) cât se poate de repede. A trecut peste o lună de când am plecat din ţara noastră”, a declarat pentru AFP Saul Rivera, un salvadorian de 40 de ani.

Conform unor informații ale ONU, caravana cu migranţi, care a plecat din Honduras pe 13 octombrie, a ajuns la 7.000 de persoane. Acesta adună cetăţeni din Honduras, Chile, Columbia, Costa Rica, Salvador, Guatemala, Mexic, Nicaragua, Panama, Peru şi Venezuela.

Alte două caravane, fiecare cu câte 2.000 de persoane, au pornit către SUA din America Centrală. (Sursa foto: Washington Post)

 

Te-ar putea interesa și: