Evenimentul Zilei > Politica > Mihai Tudose, mai sceptic ca oricând. De ce se teme fostul premier
Mihai Tudose, mai sceptic ca oricând. De ce se teme fostul premier

Mihai Tudose, mai sceptic ca oricând. De ce se teme fostul premier

Mihai Tudose, fostul premier al României, nu crede că alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie.

Ex-premierul Mihai Tudose a comentat ironic, pe Facebook, despre posibilitatea ca alegerile locale să se desfășoare în 27 septembrie. Fostul prim-ministru a afirmat, în acest sens, că această variantă este „în capul vreunui Mickey Mouse reactivat de Anul chinezesc al Şobolanului de Metal”.

„Corabia-n derivă, cârmaciul dispărut. Iar marinarii în derută şi nişte piraţi dând târcoale. Cam aşa arată a 4-a cea mai afectată ţară din Europa de contaminările zilnice cu coronavirus din ultima perioadă. În loc să pregătească legislaţia şi măsurile anti-pandemie, Guvernul se pregătea, în februarie-martie, de alegeri anticipate. Acum, în loc să gestioneze o redeschidere ordonată a societăţii şi economiei, lasă loc sau chiar «implementează» un haos periculos”, a scris Mihai Tudose, miercuri, pe Facebook.

Mai mult, Mihai Tudose s-a legat de Guvernul Orban, despre care a spus că iar își face „socoteli electorale”.

„Şi îşi face iar socoteli electorale Pe seama iluziei sutelor de miliarde de euro pe care Bruxelles-ul ni-i îndeasă-n buzunare. Vise, taică Ludovic, vise frumoase… Din păcate, doar vise. Ţările UE ne închid uşa, una după alta. România a devenit focar de infecţie, după ce trecuse cu bine de primul impact al molimei. Alegeri în septembrie? Poate-n capul vreunui Mickey Mouse reactivat de Anul chinezesc al Şobolanului de Metal. Am ratat cu serenitate şi relaxarea. Coşmarul continuă…”, a mai spus Mihai Tudose.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul UDMR privind stabilirea datei alegerilor locale din acest an în 27 septembrie. S-au înregistrat 253 voturi pentru, 2 contra şi 36 abţineri. Totodată, deputaţii au respins proiectul iniţiat de Guvern pe aceeaşi temă.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat, marţi, după adoptarea de către Senat a proiectului privind stabilirea datei alegerilor locale la 27 septembrie, că în 2 august trebuie constituit Biroul Electoral Central.

Candidaturile pot fi depuse până pe 18 august, iar campania electorală începe pe 28 august. Mai mult, USR Plus a critică legea alegerilor locale votată de Parlament.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: