Ex-premierul Mihai Tudose a comentat ironic, pe Facebook, despre posibilitatea ca alegerile locale să se desfășoare în 27 septembrie. Fostul prim-ministru a afirmat, în acest sens, că această variantă este „în capul vreunui Mickey Mouse reactivat de Anul chinezesc al Şobolanului de Metal”.

„Corabia-n derivă, cârmaciul dispărut. Iar marinarii în derută şi nişte piraţi dând târcoale. Cam aşa arată a 4-a cea mai afectată ţară din Europa de contaminările zilnice cu coronavirus din ultima perioadă. În loc să pregătească legislaţia şi măsurile anti-pandemie, Guvernul se pregătea, în februarie-martie, de alegeri anticipate. Acum, în loc să gestioneze o redeschidere ordonată a societăţii şi economiei, lasă loc sau chiar «implementează» un haos periculos”, a scris Mihai Tudose, miercuri, pe Facebook.

Mai mult, Mihai Tudose s-a legat de Guvernul Orban, despre care a spus că iar își face „socoteli electorale”.

„Şi îşi face iar socoteli electorale Pe seama iluziei sutelor de miliarde de euro pe care Bruxelles-ul ni-i îndeasă-n buzunare. Vise, taică Ludovic, vise frumoase… Din păcate, doar vise. Ţările UE ne închid uşa, una după alta. România a devenit focar de infecţie, după ce trecuse cu bine de primul impact al molimei. Alegeri în septembrie? Poate-n capul vreunui Mickey Mouse reactivat de Anul chinezesc al Şobolanului de Metal. Am ratat cu serenitate şi relaxarea. Coşmarul continuă…”, a mai spus Mihai Tudose.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul UDMR privind stabilirea datei alegerilor locale din acest an în 27 septembrie. S-au înregistrat 253 voturi pentru, 2 contra şi 36 abţineri. Totodată, deputaţii au respins proiectul iniţiat de Guvern pe aceeaşi temă.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat, marţi, după adoptarea de către Senat a proiectului privind stabilirea datei alegerilor locale la 27 septembrie, că în 2 august trebuie constituit Biroul Electoral Central.

Candidaturile pot fi depuse până pe 18 august, iar campania electorală începe pe 28 august. Mai mult, USR Plus a critică legea alegerilor locale votată de Parlament.