Evenimentul Zilei > Politica > Mihai Seplecan nu mai este președintele Consiliului Județean Cluj. Liberalul a fost debarcat din funcție cu ajutorul votului consilierilor PNL și PSD
Mihai Seplecan nu mai este președintele Consiliului Județean Cluj. Liberalul a fost debarcat din funcție cu ajutorul votului consilierilor PNL și PSD

Mihai Seplecan nu mai este președintele Consiliului Județean Cluj. Liberalul a fost debarcat din funcție cu ajutorul votului consilierilor PNL și PSD

După ce liberalii s-au chinuit mai bine de trei luni să îl debarce din funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj pe Mihai Seplecan, funcție în care tot ei l-au instalat în cursul lunii iunie 2015, prin retragerea sprijinului politic și excluderea din partid, luni, consilierii județeni PNL și PSD au reușit singuri acest lucru.

Adunați într-o ședință de urgență, consilierii județeni au votat pentru demiterea lui MIhai Seplecan din funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Cu 25 de voturi pentru și trei abțineri, Mihai Seplecan a fost demis din funcția de președinte al CJ Cluj.

Consilierii județeni din CJ Cluj susțin că Seplecan a adus grave atingeri imaginii Consiliului Județean Cluj în momentul în care a fost acuzat că și-a falsificat diploma de licență și nu a avut o reacție logică și credibilă.

”Ocuparea funcției de președinte al Consiliului Județean Cluj de către o persoană a cărei probitate morală este total compromisă de situația de a se prezenta în fața deliberativului clujean din Consiliul Județean, a aparatului tehnic, a opiniei publice și a cetățenilor din Județul Cluj cu o diplomă de licență falsificată reprezintă atât o dovadă de încălcare a jurământului depus la momentul alegerii sale (când și-a asumat prin jurământ să respecte Constituţia şi legile ţării şi să facă, cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea sa pentru binele locuitorilor Județului Cluj), cât și o dovadă certă că scopul domniei sale nu a fost de a fi președinte în interesul comunității care l-a ales, ci de a o obține, prin orice mijloc (chiar ilegal),  o funcție publică și beneficiile acesteia. Chiar dacă subzistă prezumția de nevinovăție în privința caracterului penal al faptelor sale până la momentul confirmării sau infirmării printr-o sentință judecătorească, planarea suspiciunilor de săvârșire a unei asemenea fapte asupra sa, raportat la poziția de lider al uneia dintre cele mai importante instituții din Județul Cluj, determina o stare de tulburare gravă a ordinii publice, rămânerea în această funcție, în acest context, a domniei sale putând induce în opinia publică concluzia că instituțiile publice menite să asigure bunăstarea și organizarea socio-economică a comunităților locale pot fi conduse de orice persoană, indiferent de calitățile sale personale, profesionale și de integritate”, se arată în referatul Hotărârii Consiliului Județean Cluj de debarcare a lui Seplecan.

Consilierii județeni mai spun că Seplecan nu a avut o reacție clară în fața acestor acuzații foarte grave și anume de fals și uz de fals. În acest caz, Poliția Cluj a demarat o anchetă pentru a afla cine a falsificat diploma de licență emisă pe numele lui Seplecan. ”Lipsă unei reacții clare în acest context, fie prin depunerea mandatului de onoare din funcția de președinte, fie prin punerea sa la dispoziția organelor de cercetare pentru clarificarea cu celeritate a aspectelor sesizate mai sus, comportamentul acestuia  din ultima sedință ordinară, din data de 10.12.2015 când acesta s-a ridicat și a părăsit plenul Consiliului Judetean în mijlocul ședinței, în mod cu totul nejustifica”, se arată în referat.