Mihai Neșu, discurs emoționant în prag de Crăciun. Cuvinte memorabile

Mihai Neșu, discurs emoționant în prag de Crăciun. Cuvinte memorabile

Fostul internațional Mihai Neșu, rămas paralizat în urma unui accident pe terenul de fotbal, construiește un centru pentru tratarea persoanelor cu probleme neuromotorii.

Gest impresionant ! Fostul internațional Mihai Neșu, în vârstă de 36 de ani, face demersuri pentru amenajarea unui centru modern pentru persoanele cu probleme neuromotorii. Pentru a realiza acest lucru, suma necesară este de 3.5 milioane de euro, bani care sunt strânși din donații. Persoanele care doresc să contribuie financiar o pot face cu ajutorul unui sms, la numărul 8844.

Mihai Neșu a mărturisit cum trăiește azi, după ce acum 8 ani a suferit un grav accident în Olanda, în timpul unui antrenament cu echipa Utrecht, la care juca. În urma accidentului, fotbalistul a fost diagnosticat cu fractură în zona cervicală, rămânând paralizat, potrivit cancan.ro

„Nu m-am visat niciodată paralizat”

„Nu știu dacă mi-ar mai fi de folos să umblu. De când sunt accidentat, mi se pare că viața mea e mai de folos decât înainte pentru cei din jur. Când eram fotbalist, aveam bani, îmi cumpăram tot ce doream, însă nu știu cât de utilă a fost acea perioadă. Nu m-am visat niciodată paralizat. Doar că pic în gol sau mă mișc mai greu, de exemplu. Visele sunt cu totul altfel. Sunt sănătos. Chiar dacă mă mai visam în scaun, la un moment dat mergeam. Nu mă iau însă după vise. Prefer să mă bucur de realitatea fiecărei zile.” , a spus Mihai Neșu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fostul fotbalist a povestit perioadele grele prin care a trecut în perioada după accident.

„În primul an am fost destul de OK. Apoi, când am văzut că nu mă fac bine, a început disperarea, deznădejdea, eram supărat pe tot ce se întâmpla în jur. Pe toată lumea! Am trăit doi ani foarte grei. Până în 2016, nu dormeam noaptea aproape deloc, trebuia să iau pastile. Apoi, la un moment dat, s-a întâmplat practic o minune, fără să fac eu ceva anume. Am început să fiu mai liniștit, să se schimbe multe în viața mea, să apară de nicăieri oameni noi, care au ajuns să-mi fie buni prieteni. Am avut putere să trec peste perioada aceea critică, iar pentru ultimii trei ani nu mă plâng de nimic” , a povestit Mihai Neșu.