Evenimentul Zilei > Politica > Mihai Ghimpu pledează pentru o unire cu România de urgenţă: „Unirea nu o face preşedintele. Preşedintele va pregăti unirea”
Mihai Ghimpu pledează pentru o unire cu România de urgenţă: „Unirea nu o face preşedintele. Preşedintele va pregăti unirea”

Mihai Ghimpu pledează pentru o unire cu România de urgenţă: „Unirea nu o face preşedintele. Preşedintele va pregăti unirea”

Mihai Ghimpu: "Noi urmărim 50% plus un vot la alegerile parlamentare din 2018. Fiindcă unirea nu o face preşedintele. Preşedintele va pregăti unirea. Unirea o face Parlamentul. "România are economie, are industrie, are munţi, are mare, are aur, are petrol, are gaz. Ce avem noi? Noi avem doar agricultură şi oameni buni, şi hoţi care fură”.

Candidatul liberal la președinție Mihai Ghimpul, care are o platformă pro-unionistă, a declarat că scopul partidului său este o majoritate în viitorul Parlament, cel care va fi ales în 2018 petru că „… unirea nu o face preşedintele. Preşedintele va pregăti unirea. Unirea o face Parlamentul”, a mai declarat candidatul.

Într-un interviu cu Europa Liberă, Ghimpu a declarat că în cazul unei victorii, va crea un consiliu "cu oameni de la noi, din cei mai deştepţi, înţelepţi din România, din Europa, care să pregătească unirea cu România pe diferite dimensiuni – economic, social, politic, juridic.

Dar, sigur că unirea nu se va face într-o noapte şi nu într-un an”. Și a explicat unirea cu România drept o soluție economică, pragmatic: "România are economie, are industrie, are munţi, are mare, are aur, are petrol, are gaz. Ce avem noi? Noi avem doar agricultură şi oameni buni, şi hoţi care fură”.