Evenimentul Zilei > Justitie > Mihai Gâdea, martor în procesul „Șantaj la Antena 3”, aruncă mingea în curtea lui Ciuvică
Mihai Gâdea, martor în procesul „Șantaj la Antena 3”, aruncă mingea în curtea lui Ciuvică

Mihai Gâdea, martor în procesul „Șantaj la Antena 3”, aruncă mingea în curtea lui Ciuvică

Directorul Antena 3 a susținut, în fața judecătorului, că nu a știut de campania de denigrare a firmei de cablu RCS- RDS și că niciun jurnalist de-al lui nu a fost implicat în investigație. Reamintim că ancheta o făcuse organizația condusă de Mugur Ciuvică.

Cel de-al 20-lea termen de judecată în procesul „Șantaj la Antene” a debutat cu o pauză de aproximativ 40 de minute. Acceptat ca martor din partea inculpaților, Mihai Gâdea a sosit la ora stabilită fără a face declarații presei. A luat loc în banca a doua, lângă Camelia Voiculescu, fiica mogulului media Dan Voiculescu. Cel din urmă nu a dorit să fie adus în fața judecătorilor. Mai mult, a arătat în scris că nu dorește să fie audiat în cadrul acestui proces, dar a fost reprezentat în sală de avocatul Gheorghiță Mateuț. La fel a procedat și Șerban Pop, fostul șef al ANAF, inculpat în această cauză, dar arestat în alt dosar.

Povești adevărate

Pe hol, Sorin Alexandrescu, directorul Antena TV Group, a stat de vorbă cu avocații. Într-un final, procesul începe cu un alt caz, în boxa acuzaților fiind aduși doi arestați, tată și fiu. Tatăl și-a apărat cu o lopată băiatul care, la rândul lui, era alergat de un alt treilea individ ce a devenit ulterior victimă. Ambii sunt acuzați de tentativă de omor calificat. Dintr-o dată, șeful Antenei 3 a devenit interesat de subiect, la fel și Camelia Voiculescu.

Rudele arestaților, multe și îmbrăcate țipător, au început un dialog în șoaptă cu cei din boxă, peste banca celor doi. Într-un final, s-au liniștit după ce judecătorul i-a mustrat. Instanța a rămas în pronunțare pe cererea celor doi de a fi cercetați în stare de libertate.

Procesul „Antenelor” a început cu audierea a patru martori. Unul propus de inculpați, altul de partea vătămată, dar și doi foști comisari de Gardă Financiară pentru a stabili cum a ieșit de la ANAF un contract privat, care, teoretic, ar fi trebuit să fie secret. După aproximativ două ore de audieri, după citirea și semnarea declarației, Mihai Gâdea a cerut permisiunea judecătorului să părăsească sala. Cererea sa a fost acceptată și s-a trecut la audierea celorlalți martori. După alte două ore, judecătorul Victor Ionuț Voina a stabilit ca la următorul termen, cel din 21 octombrie, să fie citat un alt fost comisar de Gardă Financiară și fostul președinte al Ligii de fotbal, Mitică Dragomir.

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, şi Dan Voiculescu au fost trimişi în judecată pe 1 octombrie 2013, fiind acuzaţi în legătură cu folosirea instituţiilor media (televiziuni, publicaţii online şi scrise) pentru şantaj cu scopul obţinerii de foloase materiale ilicite în valoare de 30 milioane de euro.

Curiozitățile judecătorului și răspunsurile realizatorului de televiziune

Judecător: Camelia Voiculescu s-a implicat în activitatea societății? Dar Dan Voiculescu?


FOTO: Mihai GâdeaMihai Gâdea: Răspunsul este nu. Nici Dan Voiculescu nu s-a implicat în activitatea și conducerea Antena 3 SA.

Judecător: Ce știați de promo-ul A3 „scandal în fotbal”?

Mihai Gâdea: Am aflat de acesta după reținerea lui Sorin Alexandrescu și nu am știut nimic de subiect, anterior. (…) Nu știu ca vreun jurnalist din cadrul Antena 3 să fi fost implicat în investigație.

Judecător: Vi s-a solicitat să difuzați materiale critice la adresa RCS de către Dan Voiculescu, Sorin Alexandrescu sau Camelia Voiculescu?

Mihai Gâdea: Nu îmi amintesc așa ceva. Orice materiale putând fi considerate critice au fost preluate din alte surse media. Agenții, site-uri etc.

Judecător: După reținerea lui Sorin Alexandrescu ați luat legătura cu Camelia Voiculescu?

Mihai Gâdea: Da. Cred că sentimentul era de șoc și stupoare că s-a ajuns până acolo. Domnia sa a avut un fel de rugăminți către colegi. Nu s-a dorit influențarea justiției.